Diyarbakır'da "Suyun Rüyası" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "Suyun Rüyası" Sergisi

Diyarbakır\'da "Suyun Rüyası" Sergisi

Dicle Üniversitesi Anadolu El Sanatları Kulübü tarafından "Suyun Rüyası" adlı konferans ve ebru sergisi gerçekleştirildi.

20.05.2014 13:42

Dicle Üniversitesinde "Suyun Rüyası" adlı konferans ve ebru sergisi, kongre merkezinde gerçekleştirildi. Rektör Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Aslan Bilici, Genel Sekreter Sabri Eyigün, ve ebru severlerin katıldığı etkinlikte katılımın azlığı dikkat çekti.

Etkinlikte ilk olarak Dicle Üniversitesi Anadolu El Sanatları Kulübü'nün faaliyetlerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi gösterildi. Hikmet Barutçugil'in biyografisinin fotoğrafları eşliğinde okunmasının ardından Barutçugil, "Suyun Rüyası Ebru" adlı kitabından ve ebru sanatının uygulanmasından bilgiler sundu. Ebrunun şiirsel bir sanat olduğunu, rüyalarda ve hayallerdeki çizgilerin ebru ile hayat bulduğunu söyleyen Barutçugil, ebrunun dinlendirici bir sanat olarak hislerle duygularla tekneye yansıdığını, renklerin su ile buluştuğunu söyledi. Ebru hakkında yaptığı sohbet tadında ki konferansta salonda bulunanalar da ebru hakkında merak ettiklerini sorarak, Barutçugil'in engin bilgilerinden faydalandılar.

Fotoğraf çekiminin ardından konuklarla beraber sergi salonuna geçen Saraç ve Barutçugil, birlikte açılış kurdelesini kestiler. DÜANES, "Suyun Rüyası" adlı sergide yıl boyunca yaptığı bütün ebru çalışmalarını sergiledi. Az sayıdaki konukların gezdiği sergi salonunda çeşitli tablolar, seccadeler, örtüler, yelekler ve kravatlar ebru severlerin ilgisine sunuldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Suyun Rüyası' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement