Diyarbakır'da 51. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 51. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

Diyarbakır\'da 51. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

Bu yıl 51 incisi düzenlenen Kütüphaneler Haftasının açılış töreni Dicle Üniversitesinde gerçekleştirilen program ile gerçekleşti.

31.03.2015 00:01

Dicle Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Diyarbakır Merkez Kütüphanesi ve Diyarbakır Halk Kütüphanesi'nin işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün D.Ü. Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Murat Ateşal, dekanlar, öğretim elamanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, "Çerçevede biz de toplum olarak özellikle televizyon izleme oranlarımızı tekrar gözden geçirerek, okuma alışkanlığımızı arttırmaya ve kütüphanelerimizi daha fazla kullanmaya gayret etmeliyiz" dedi. Vali Yardımcısı Dalkıran konuşmasına şöyle devam etti : "Günümüzde gelişmiş toplumlar üç hususu önemle tartışmaktadırlar: birincisi, kitabın aile ve okulda çocuklarla nasıl buluşturulabileceğinin yol ve yöntemlerini sürekli sorgulamakta; İkincisi; görsel ve işitsel iletişim araçlarının dinlenme ve izleme sürelerinin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini tartışmakta ve üçüncüsü de kitaba erişim yol ve yöntemlerini sürekli olarak geliştirmeye çalışmaktadırlar"

Konuşmaların ardından il halk kütüphanesi ve Dicle Üniversitesi kütüphanesinden en çok kitap ödünç alan okuyuculara hediyeleri verildi. Açılış programı, merkez kütüphane fuayesindeki resim sergisi ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 51. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement