Dioscorides Heykeli İçin Ödenek Hazır - Son Dakika
Yerel

Dioscorides Heykeli İçin Ödenek Hazır

Dioscorides Heykeli İçin Ödenek Hazır

Türk Eczacılar Vakfı Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Domaç, Adana'nın Kozan ilçesinde yapılacak olan Anavarzalı Dioscorides'in heykelinin yapımı için gerekli ödeneğin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çıkarıldığını ve yakın bir...

20.07.2013 11:34

Türk Eczacılar Vakfı Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Domaç, Adana'nın Kozan ilçesinde yapılacak olan Anavarzalı Dioscorides'in heykelinin yapımı için gerekli ödeneğin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çıkarıldığını ve yakın bir tarihte yapımı için çalışmalara başlanacağını söyledi.

Eczacılar Vakfı Kurucu Üyesi, Türk Eczacılar Vakfı Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Domaç farmakoloji bilgini olan Anavarza doğumlu Dioscorides Pedanius heykelinin Kozan'da yapılması planlanan alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Roma imparatorluğu zamanında yaşamış Anavarzalı Dioscorides'in heykelinin Kozan'da Atatürk Parkı'nda yapılması planlanan alanı gezip, Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan'dan bilgi alan Vekil Domaç, Kozan'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Tarihi Çarşı, Tarihi Hoşkadem Camii, Kozan Kalesi, Yaver'in Konağı, Dağılcak Sosyal Tesisleri, SODES Düşler Alemi ve İskele Restoran'ı gezen Milletvekili Domaç, Kozan'da Atatürk Parkı'na yapılacak olan Anavarzalı Dioscorides'in heykelinin yapımı için düşünülen ödeneğin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çıkarıldığını ve yakın bir tarihte ise yapımı için çalışmaların başlayacağını söyledi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Anavarzalı Dioscorides'in Kozan'ımızın tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalarımızda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemen Milletvekilimiz Mehmet Domaç'a teşekkür ederiz" dedi.

Ziyarete Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan ve Eczacılar Odası Kozan Temsilcisi Serdar Gezer eşlik ettiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dioscorides Heykeli İçin Ödenek Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement