Dimder Başkanı Uçkan, Yeniden Başkanlığa Seçildi - Son Dakika
Yerel

Dimder Başkanı Uçkan, Yeniden Başkanlığa Seçildi

Dimder Başkanı Uçkan, Yeniden Başkanlığa Seçildi

Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER) 1. Olağan Genel Kurulunda kurucu başkan Erol Uçkan, yeniden başkanlığa seçildi.

21.09.2013 18:00

Denizli İnternet Medyası Derneği (DİMDER) 1. Olağan Genel Kurulunda kurucu başkan Erol Uçkan, yeniden başkanlığa seçildi.

Denizli Ticaret Odası'nda gerçekleşen genel kurulda konuşan Uçkan, internet medyasının çağın en teknolojik ve en hızlı haber alma mecrası olduğunu söyledi. Sektöre yapılacak teknolojik yatırımların her geçen gün arttığını ifade eden Uçkan, şöyle konuştu:

"Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan medyanın daha da gelişmesi ve insanlara doğru bilgiyi en kısa zamanda vermesi internet medyası açısından son derece önem arz etmektedir. Bu bilinçle hareket eden internet medyası, farklı amaçlar doğrultusunda açılan internet siteleriyle de büyük mücadele vermektedir. Künyesiz çok sayıda haber siteleri ne yazık bu boşluktan faydalanarak kötü amaçlarla kullanılmaktadır. Bu yüzden internet medyasının hak ettiği basın yasasına dahil edilmesi elzemdir. Aksi takdirde bu sorun büyüyerek içinden çıkılamayacak bir hale gelecek ve künyesiz internet siteleri ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit edecek."

Türkiye'nin yaklaşık 20 yıl önce internetle tanışmasına rağmen bugüne kadar internet medyası ile ilgili bir yasanın çıkmamasının demokrasi açısından son derece üzücü bir durum olduğunu dile getiren Uçkan, "Bizler basın yasasında düzenlenecek bir değişiklikle internet medyası çalışanlarına gazeteci sıfatının verilmesini istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan genel kurulda, kurucu başkan Erol Uçkan, tekrar başkanlığa seçildi. Uçkan başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Mutlu Kelişti, İsmail Çegeli, Bülent Tetik ve Yunus Bayraktar. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dimder Başkanı Uçkan, Yeniden Başkanlığa Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement