Dikmen Köyüne 190 Kişilik Cami - Son Dakika
Yerel

Dikmen Köyüne 190 Kişilik Cami

Dikmen Köyüne 190 Kişilik Cami

Aksaray'ın merkeze bağlı Dikmen köyünün yeni yerleşim alanına yapılacak 190 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

30.08.2013 12:53

Aksaray'ın merkeze bağlı Dikmen köyünün yeni yerleşim alanına yapılacak 190 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacak caminin temel atma törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, İl Müftüsü Bekir Gülce, Dikmen Köyü Muhtarı Halil Özmen, çevre kasaba belediye başkanları ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Vali Selami Altınok, Ağzıkarahan köyünden olan ancak ihtiyaç olduğu için Dikmen köyüne bir cami yaptırma kararı veren hayırseveri örnek davranışı nedeniyle tebrik etti. Önemli olanın nerede bir ihtiyaç varsa bunun giderilmesi için hayır ve hasenatta bulunmak olduğunu kaydeden Vali Altınok, "Güzel bir hayır hizmetinin başlangıcını hep beraber yapıyoruz. Bizim milletimizin en büyük özelliklerinden biridir. Kazandığını kendi yanında bir tarafa götürmek istemez. Kazandığından milletinde toplumunda ihtiyaç duyacağı imkanlardan faydalanması için özel bir gayreti vardır. Bu bizim Müslüman Türk milletinin en büyük özelliklerinden bir tanesidir. Hamiyetperver yapısıdır. Bu günde onun güzel örneklerinden bir tanesini görüyoruz" dedi.

Camilerin yapımına vatandaşların büyük katkıları olduğunu her zaman gördüklerin belirten Vali Altınok, "İmkanı olan vatandaşlarımız bu çalışmalara destek veriyor. Hiçbir yerde yarım kalmış bir cami inşaatı yoktur. Mutlaka vatandaş desteği ile bu inşaatlar bitiyor. Ağzıkarahan köyünden bir hemşehrimiz geliyor Dikmen köyü afet evleri dediğimiz yeni yerleşim bölgemize ihtiyaç olan bu camimizi yaptırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hayır, işinin ihtiyaç olan yerde yapılması çok önemlidir. Bu hayırseverimiz de bu ihtiyaç karşısında burayı seçmiştir. Hayır, hasenat sahibi bütün insanlarımızın böyle okul, sağlık ocağı, cami, kuran kursu yapıyorlar. Aksaraylı hayırseverlerimiz böyle güzel hayır işlerinde yarışıyorlar. Bunlar bizi çok memnun ediyor. Bu manada değerli hayırseverimizin köy muhtarımızı vatandaşlarımız ve böyle hayırlı bir işte buraya gelen bütün davetlileri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından il müftüsü Bekir Gülce tarafından yapılan duanın kurban kesimi yapıldı. Vali Altınok, hayırsever Hacı Servet Polat ile birlikte ilk harç dökerek caminin temeli atıldı. 190 kişilik olacak caminin yaklaşık 400 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Törenin ardından vatandaşlar ve çevre belediye başkanları ile köy muhtarları ile bir süre sohbet eden Vali Altınok, devletin imkanlarının milletin hizmetine sunulduğunu bu anlayış içinde eksikliklerin giderilmesi için hep beraber çalıştıklarını söyledi. Vali Altınok, Dikmen Köyü ve çevre köylerin başta su sorunu olmak bölgelerdeki ihtiyaçların karşılanması için ilgililere talimat verdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dikmen Köyüne 190 Kişilik Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement