Didim'de Yeni Eğitim Sezonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Yeni Eğitim Sezonu Başladı

Didim\'de Yeni Eğitim Sezonu Başladı

2013-2014 Eğitim Öğretim sezonu törenle açıldı.

16.09.2013 14:06

2013-2014 Eğitim Öğretim sezonu törenle açıldı. Didim'de 650 öğretmen ve 9 bin 657 öğrenci ders başı yaptı.

2013 - 2014 eğitim öğretim sezonu Mahir Özgür Damar İlkokulu, bahçesinde düzenlenen tören ile açıldı. Törene; Kaymakam Ersin Emiroğlu, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve eşi, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya, AKP İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Erbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Okul Hayırseveri Beyazıt Damar ile veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açlışı konuşmasını Mahir Özgür Damar İlkokulu Müdürü Yaşar Yıldırım yaptı. Yıldırım, yeni bir eğitim yılına başlamanın heyecanı içinde olduklarını belirterek "İlkeleri ve devrimleri ile Cumhuriyetimize ve Eğitim sistemimize yol gösteren Atatürk'ün izinde sürdürülecek laik, demokratik ve çağdaş eğitim sistemine büyük ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimdir. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşım bilgi ile olur. Bizi yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okullarda atılmaktadır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik akıl ve zekadır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren kullanmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur" dedi ve yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz başlamanın sevinci içinde olduğunu dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına başlıyor olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Sevgili öğrenciler bütün bu yapılanlar sizler için, her şey sizlerin yarınlara daha iyi yetişmeniz geleceğimizin teminatı olmanız içindir. Sevgili öğretmen arkadaşlarım hepiniz biliyorsunuz ki sevgisiz işler yürümez, bütün zorluklara rağmen sevginizi öğrencilerinizden esirgemeyin" dedi.

Müdür Öksüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Didim Kent Konseyi ve Didim Belediyesi tarafından yürütülen Didim Okuyor Projesi'nden de bahsederek velilerden ve öğrencilerden bu iddialı projeye destek vermeleri gerektiğini belirtti. Öksüz, Okullar Hayat Olsun Projesi ile okulların iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü de belirterek velilerden okullara ve çocuklara özverili olmalarını istedi ve "Çocuklarımızı geleceği iyi hazırlanmazsa ülkenin geleceği de iyi olmayacaktır" dedi. Öksüz, Didim'de eğitim de ki başarı çıtasının yükseltildiğini belirterek yeni eğitim yılının başarılı olmasını diledi.

Kaymakam Ersin Emiroğlu ise çocuklara 'Günaydın' diyerek karşılıklı kısa bir konuşma yaptıktan sonra öğrencilere 'Serbest Kıyafetle mi, forma ile mi okula gelmek istiyorsunuz!?' diye sordu. Öğrenciler 'Serbest' diye cevap verince Kaymakam Emiroğlu "Veliler herhalde mesajı almıştır" dedi.

Kaymakam Emiroğlu konuşmasında "Sizleri yetiştiren öğretmenleriniz sizler için çok emek sarf ediyor. Sizlerin iyi ve başarılı insanlar olmanız için gayret sarf ediyor. Umuyorum ki velilerimizde çocuklarımızı okula bir öpücük ve karşılayışta da hoş geldiniz diyerek karşılıyordur. Öz'ün sevgi ve muhabbet olduğu bir yıl olsun" dedi.

Didim'in eğitim çıtasının giderek yükseldiğini ve Liselere geçiş sınavlarında (SBS) Didim'in il genelinde zirvede olduğunu belirten Kaymakam Emiroğlu "Velilerimiz bunun kıymetini bilmeli. Öğretmenlerimize gereken kıymeti hassasiyeti göstermek zorundayız. Bizlerden daha iyisini öğretmenler verecektir. Bütün öğretmen arkadaşlarım ülkesine bağlı, Ata'sına bağlı, milletine bağlı, Bayrağına, vatanına, toprağına, ülküsüne bağlı gençler yetiştirecektir. Ben inanıyorum ki sorgulayan demokrasi kültürüne sahip ama yıkmadan, yakmadan, kırmadan sorgulayan demokrasi kültürünü benimsemiş gençler yetiştirecek. Öğretmenlere güvenim tamdır. "dedi.

Emiroğlu, yeni eğitim yılına 3 yeni bina ile girildiğini hatırlatarak "Umuyorum ilerleyen yıllarda yeni binalarımızla eğitime olan katkılarımız artacaktır" dedi. Kaymakam Emrioğlu, 'Didim Okuyor' kampanyasına destek verilmesi gerektiğini belirterek Okullar Hayat Bulsun projesine katkı sunan Didim Belediyesine ve okullarda yardımlarda bulunan ve okul yaptıran hayırseverlere de teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından 7 Eylül Kutlama törenleri kapsamında İl Genelinde düzenlenen Masa Tenisi Turnuvasında 'Mini Mini Kızlar' kategorisinde dereceye Giren Mahir Özgür Damar İlkokulu öğrencileri İl Birincisi Huriye Eylül Aydemir, İl İkincisi Şemsinur Özek ve İl Üçüncüsü Ecem Taşkıran'a madalyaları Kaymakam Ersin Emiroğlu tarafından verildi.

Madalya töreninin ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin hazırladıkları şiir ve yazıları okudu. Okumaların ardından temsili olarak 4. Sınıf öğrencisi 1. Sınıf öğrencisine 'Okula Hoş geldin' diyerek çiçek sundu. Ardından öğrenciler tarafından hazırlana halk oyunları gösterisi sunuldu. Törenin ardından öğrenciler çalan ilk ders zili ile sınıflarına girdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Yeni Eğitim Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement