Didim'de Mezopotamya Kültür Derneği Açıldı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Mezopotamya Kültür Derneği Açıldı

Didim\'de Mezopotamya Kültür Derneği Açıldı

Didim’de Mezopotamya Kültür ve İnançları Geliştirme Koruma Derneği açıldı.

18.02.2014 13:00

Didim'de Mezopotamya Kültür ve İnançları Geliştirme Koruma Derneği açıldı. Dernek Başkanı Enlil Simon Afram, yaptığı açılış konuşmasında DSP Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı'ya haksızlık yapıldığını belirterek destek sözü verdi.

Açılışa Didim Belediye Başkanı ve DSP Didim Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı, HDP Didim Belediye Başkan Adayı Sürmeli Bal ve HDP Didim İlçe Yönetimi, Batman Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Beşir Altunç, Akbük Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Ferda Zarplı Kılıç ve ekibi, Celalettin Erol ve çok sayıda davetli katıldı.Derneğin açılış kurdelesi Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Beşir Altunç, Dernek İkinci Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Cahit Kaya tarafından kesildi.

"HDP'DEN AFİŞ TEPKİSİ."

Dernek ofisinin bulunduğu bina üzerinde DSP Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı'ya destek veren 'Halkın cevabı hizmetin devamı' yazılı afişin asılmasına tepki gösteren HDP'li ekip açılışın hemen ardından tepki göstererek ortamı terk etti.

DİDİM KÜLTÜR BAŞKENTİ

Derneğin açılış konuşmasını yapan Dernek İkinci Başkanı ve CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya, derneğin Mezopotamya ovasından gelmiş geçmiş kültür ve inançların korunması ve geliştirilmesi amacı ile kurulduğunu belirterek "Didim; dinler ve diller anlamında kardeşliğin yaşandığı bir kültür başkentidir. Derneğimizin kapısı herkese açıktır" dedi.

Dernek Başkanı Süryani kökenli Enlil Simon Afram, Didim'e 3 yıl önce geldiklerini belirterek; gördükleri hoşgörülü ortamdan dolayı Didim'e yerleştiklerini belirtti. Didim'e gelerek yatırım yapmalarında Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın faktörü olduğunu aktaran Afram "Belediye Başkanımıza yapılan haksızlıktan dolayı üzüntü duyduk. O her zaman bizlere moral ve destek verdi. Biz de dernek olarak kendisinin arkasındayız. Bizim için parti fark etmez, Didim için hizmet eden Başkanımıza destek vereceğiz, söz veriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim'in kültürel mozaikleri misafir eden bir ilçe olduğunu belirterek "Mezopotamya tarihin ilk oluşum yerleri, ben herkesin düşüncesine saygılıyım. Çünkü solcuyum, sosyal demokratım. Benim gözümde ve anlayışımda alt kimlik yoktur, insan vardır. Her zaman ezilenin yanındayım" dedi.

Türkiye'de insanların doğdukları topraklardan koparıldığını belirten Kamacı "Bu ülke insanını sahip çıkamadı. Ancak bu işler düzelecek. Biz yerel yönetim olarak ayrım yapmadan hizmet sunmaya devam edeceğiz. Önemli olan insanlıktır, dürüstlüktür. Biz ilçemizde bu mozaik kültürün yaşamasından yana tarafız" dedi.

Başkan Kamacı, Dernek Başkanı Afram'ın destek sözleri ile ilgili olarak ise "Evet ufak bir gazaba uğradık, 10 yıldır insanlarımıza; cüzdanına, diline, dinine, rengine göre değil, ihtiyaca göre hizmet ürettik. Bizim için emek alınteri önemli, benim popülizmle işim yok halk çocuğuyum. Desteğiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Derneğin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Dernek Başkanı Enlil Simon Afram, Dernek İkinci Başkanı Mehmet Cahit Kaya, Filiz Özer, Ahmet Orak, Hasan Engil, Zeynep Tozduman, Şükrü Yılmaz, Önder Çetrez . - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Mezopotamya Kültür Derneği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement