Didim'de "Camilerimiz ve Engelliler" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Didim'de "Camilerimiz ve Engelliler" Konferansı

Didim\'de "Camilerimiz ve Engelliler" Konferansı

Didim İlçe Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Camilerimiz ve Engelliler" konulu konferans düzenledi.

05.10.2012 10:17  Güncelleme: 10:26

Didim İlçe Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Camilerimiz ve Engelliler" konulu konferans düzenledi.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ana temasını bu yıl "Camiler ve Engelliler" olarak seçen Diyanet İşleri Başkanlığı tüm ülke genelinde konuyla ilgili etkinlikler düzenlerken Didim İlçe Müftülüğü de hafta dolayısıyla "Camilerimiz ve Engelliler" konulu konferans düzenledi. Didim Ticaret Odasında yapılan konferansa Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, konuşmacı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Tahir Tural ve az sayıda Didimli katıldı.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken ardından Merkez Camii İmamı Mehmet Beyaz Kuran-ı Kerim okudu. Dha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi izlettirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlandığını ve her yıl bir konu seçilerek hafta boyunca anlatıldığını söyledi. Bu yıl ki konunun Camiler ve Engelliler olduğunu hatırlatan Polat "Hem ülkemizde hem dünya genelinde doğuştan yada sonradan Engelli vatandaşlar bulunuyor. Engelli insanlarımız bizler için bir delil, bir ibret ve bir ayet konumundadır. Çünkü kitabımız Kuran'da maddi engelden değil manevi engelden bahsedilir. Manevi engellilik gönül gözü kapalı olan engelliliktir. Dünyada nice ama(kör)lar var ama hafız olarak tanınmış ama nice insanlar var ki gözleri görmesine rağmen kuran okuyamamaktadır. Bizler bunları iyi düşünmemiz lazım. Bu anlamda Engellilerimize sevgi, şefkat ve merhamet göstermeliyiz."diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Tahir Tural İnsanın eşrefi mahlukat olduğunu belirterek, "İnsan oğlu aklı iradesi, seçme ve sorgulama özelliği bulunan bir canlıdır. İnsan hayırlı işlerle uğraşırsa Allah katında da hayra nail olur. Tüm insanlar din, dil, ırk ve soyuna bakılmaksızın saygındır ve bizler tüm insanlara saygıyla bakmak zorundayız."dedi.

Tural, tüm insanların yaratılış itibariyle eşit olmadığını belirterek "Kiminin zekası, kiminin fiziki anlamda durumları farklı; Yaratan herkesi farklı yaratarak zenginlik katmıştır, yoksa herkes aynı olsaydı tek tip bir insanlık olacaktı. Allah kimi insanları doğuştan engelli kimilerine de sonradan engelli duruma getiriyor. Bir insan engelli diye hayata küsmemeli; bunu bu şekilde kabul edip Allahın kendisiyle yada ona bakanların imtihanı olduğunu düşünmeli. Bizler bu anlamda yardımı muhtaç insanlara ne kadar yardımda bulunursak Allahta bize o kadar yardım eder."diye konuştu.

Konferansın sonunda İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, konuşmacı Tahir Tural'a çiçek vererek teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de 'Camilerimiz ve Engelliler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement