Didim Cemevi Mumcu'yu Andı - Son Dakika
Yerel

Didim Cemevi Mumcu'yu Andı

Didim Cemevi Mumcu\'yu Andı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21.yılında Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğince düzenlenen etkinlikle anıldı.

25.01.2014 12:04

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21.yılında Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğince düzenlenen etkinlikle anıldı.

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğince düzenlenen etkinlikle anıldı. Dün akşam saat 19: 00'da Cem evinde düzenlenen anma etkinliğine Dernek Başkanı Hasan Dikçe, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, DSP Didim İlçe Başkanı Talat Yenipazar, CHP'li Belediye Meclis üyeleri ile Cem evi yönetimi ve Didimliler katıldı.

Düzenlenen anma etkinliğinden bir konferans düzenlendi. Moderatörlüğünü Cem evi üyesi Zekiye Baran Dikçe yaparken konuşmacı olarak Şair Suat Özdemir ve Şair-Yazar Ekrem Ekşioğlu katıldı. Konferans öncesinden konuşan Zekiye Baran Dikçe Ocak ayının karanlık bri ay olduğunu ve bu ayda suikastlarla insanların öldürüldüğünü belirterek Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu da bu ayda kaybettiklerini söyledi.

Ekşioğlu daha sonra şiirler okudu. Ardından ise Şair Suat Özdemir ise günün anlamına ilişkin şiirler okudu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Cemevi Mumcu'yu Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement