Didim Belediye Başkanı Atabay Altınkum Esnafıyla Biraraay Geldi - Son Dakika
Yerel

Didim Belediye Başkanı Atabay Altınkum Esnafıyla Biraraay Geldi

Didim Belediye Başkanı Atabay Altınkum Esnafıyla Biraraay Geldi

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay düzenlenen toplantıda Altınkum’daki esnaflarla bir araya geldi; toplantıda Başkan Atabay esnaflarla bu yıl içerisinde uyulması gereken kurallar ile gelecek yıl yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

25.04.2014 17:19

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay düzenlenen toplantıda Altınkum'daki esnaflarla bir araya geldi; toplantıda Başkan Atabay esnaflarla bu yıl içerisinde uyulması gereken kurallar ile gelecek yıl yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlık ederken toplantıya CHP'li Meclis Üyeleri Ercan Atasoy, Salih Bankoğlu, Hatice Gençay ve Ahmet Yılmaz ile Zabıta Amiri Nevzat Oğuz ile esnaflar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Atabay bu yıl Altınkum'da uyulması gereken kuralları tek tek anlatırken herkesin bu kurallara uyması gerektiğinin altını çizdi.

"SEYYAR SATICILARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Yasal çerçevede bunların yapılması noktasına dikkat çeken Atabay "İdare olarak bu dönemde görev almış olan bizlerin ve aşağıda esnaf olan sizlerin daha doğrusu hepimizin uyması gereken kurallar ve vazgeçilmesi gereken alışkanlıklar var. Şimdi nedir? Bir bizim açımızdan uyulması gereken kurallar var; bunları sizde denetleyeceksiniz. Öncelikle herkese eşit mesafede yaklaşacağız. Kime ne imkan kullandırılıyor ise aynı işi yapan öteki esnaf arkadaşa da aynı imkan kullandırılacak. Hiç kimse belediye başkanının belediye meclis üyesinin yada birim amirlerinin eşi dostu diye hiç kimse kayırılmayacak. Kimseyi suçlama anlamında söylemiyorum ama ülkemizde bu şekilde uygulanıyor. Bunu bu şekilde uygulamayıp eşitlik ilkesinde hareket eden ilçeleri görüyoruz ve bunu yapan ilçelere çok daha para kazanarak bu işi yapıyor. Kimse kayırılmayacak aksine gören bize söylesin. Seyyar satıcılara asla izin vermeyeceğiz. En büyük sıkıntımız bu; yakamıza yapışan illetten bizim dönemimizde kurtulacağız. Bu bize neye mal olursa olsun açık söylüyorum kapalı kapılar arkasında ne hesaplar yaparlarsa yapsınlar o hesaplar pratiğe uymaz. Kuralsızlığı ortadan kaldıracağız. Kanunlar uygulayacağız. Kuralları uymayanları kuralların içine çekmek boynumuzun borcu; kanunlardan aldığımız yetki içerisinde bunu yapacağız. Kamu vicdanını sızlatmayacağız. İşletmelerin önünde beyaz çizgi var bu işgaliye sınır çizgisi; bu çizgi içini kullanacağız ama nasıl kullanacağız; bir restaurant bu görsellik içinde hizmet veriyorsa yandaki bakkal tüpünü oraya koymayacak mangal kömürü piknik tüpü bira kasalar bunlar işletmelerin önünce olmayacak. Kimse bunu koyup yoklama yapmaya kalkmasın bir kez ikaz edilir ertesi sefer cezayı yer kimse sınamaya kalkmasın bu kurallar hepimiz için geçerli; Sezonda bizler kafamıza kuma gömüyoruz ve yarattığımı görsel kirliliği görmüyoruz. Kendimize göre işletme tarzı yarattığımız için son 10-15 yıldır para kazanmıyoruz. Şahsen ben de işletmem de son yıllarda para kazanamıyorum. Kazanıyorum diyen varsa devam etsin. Etrafı bozuyoruz şikayet var. Fiyat konusunda bir şey söyleyemeyiz ama sizler esnaf olarak bunda fikir birliği yapabilirsiniz. O malın gerçek fiyat neyse o malın o şekilde satılması lazım. Açılış kapanış saatlerine dikkat edilmesi lazım... Gece 23: 59 uygulamasından dolayı müzik yayının açık alanda yapılmasına maalesef uymuyoruz. Cezalar çok ağır, bunları ödemiyor yada mahkemelik oluyor. Bunu yıllardır konuşuyoruz. Kanunun üstüne çıkılmaz. Uygulama doğudur yanlıştır ama biz kanunun üstüne çıkamayız. Bazı işletmeler halen bunu sürdürüyor. ceza yemekten yada kavga etmekten hoşnutmuş gibi davranıyor. Bu konuda birbirimizi uyaralım. Aynı cezaları yemenin mantıklı tarafı yok. Kurallı bir sezon geçireceğiz ama çevre ve fiziki anlamda bunu belki pek toparlamayacağız."dedi.

"KONTROL KONUSUNDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Başkan Atabay gelecek sezon içinde esnaflara bugünden uyarılarda bulunarak "Gelecek sezon içerisinde seneye kiralayacak arkadaşlara önerim; bir çok yerde 10 m2 dükkan var mülkiyet olarak önündeki 50 m2 yer kullanılıyor. Bunu kullanamazsanız iseniz önündeki yeri alamazsanız bu yeri kiralamanın anlamı yok. Esnaf bu sene bu noktada sıkıntı yaşamaması için bu konuya dokunmadık ama sene fiziki anlamda işgal edilen ve dükkan yaratılan alanlar kesinlikle kullanılmayacak. Çıkma mesafeli yerler açık olması gereken ama kapatılan yerler kullandırılmayacak. Bunu söylüyorum maddi zararı uğramayın. Bu tür kiralamalar yapılması. Kullanılacak alan ne kadarsa o kadar kullanılacak. Sabit dükkan kiralayıp işletme yapan ve aynı iş üzerinde seyyarlar aynı işi yapınca haksız rekabet ortaya çıkıyor. Biz kira ödeyen vergi veren esnafı koruyamazsak bu kişiler Didim'i terk eder. Restaurant ve barlar içinde böle önce restaurant sonra bar ardından disko olursa bu da olmaz. Kontrol konusunda taviz vermeyeceğiz. Hareket tarzını ona göre ayarlasın. Fukara edebiyatından vazgeçeceğiz. İyi işletmeler temiz işletmeler ve iyi personel çalıştırmak zorundayız. Buna dur demenin zamanı geldi bizde dur diyeceğiz. Kanunun emrettiği işler dışında Altınkum'da iş yapılmayacak. İyi iş yapmaya çalışan esnafları engellemeye çalışan durumlar ortadan kaldıracağız. Seyyarlar kesinlikle bu işi yapamayacak. Geçen sen bunlarla konuştum niçin Didim dedim? Abi bizi diğer yerlere sokmuyorlar, o nedenle buraya geliyoruz dediler. Ben şahsen bundan utanıyorum. Yaşanan bunca olumsuzluk içerisinde hepimizin suçu var. İlçemizi temiz düzgün hale getirmek ve fiziki zemin ve para kazanacak ortamlara yaratmalıyız."dedi.

"KAFAMIZI VE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"

Herkesin kazandığı bir Didim için ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Başkan Atabay "Önümüzdeki yıl için bu yılda uyarıyorum; bu senden herkes işletmesine baksın anlayamadığı yer varsa belediyeye gelsin; gerekli işleri kolaylaştıracak şekilde yardım edeceğiz. Buna göre çıkma olsun kapalı olmuş yerler olsun bunlara iyi bakın. Biz bu noktada mülkiyet sahiplerin tebligatlar yapacağız. Temiz ve güzel bir yapılandırma yapacağız. Projeler hazırlanıyor. Altınkum da bir değişim yılı olacak. Bu tüm ilçe geneline yayılacak. Bu noktada sizde gelin yardımcı olun. Biz bu işe kafamızı ve elimizi taşın altına koyduk. İnanın yaptığımız iş ne olursa olsun bu da gelirimizi arttıracak. Bunun kontrollerini de yapacağız."diye konuştu.

Toplantıda konuşan Altınkum Esnafı da yaşadıkları başlıca sorunlar olarak "Altınkum'un ana girişlerinin yeniden düzenlenmesi, işletme sayısının fazlalığı, zincir mağazalarının sayısının çokluğu, ruhsat sorunu, WC sorunu, ışıklandırma sorunu, işportacı sorunu, çevre temizliği ile plaj kirliliği" gibi sorunları olduğunu belirterek ve benzeri sorunların çözümü için adım atılmasını istediler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Belediye Başkanı Atabay Altınkum Esnafıyla Biraraay Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement