Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri
02.09.2012 13:00

(2.9.GAZİANTEP Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında protokolü imzalanan Yeşil Ev Projesi'nin temeli atıldı.)

(2.9.2012)

///////////

gaziantep'e 'Yeşil ev' projesi

GAZİANTEP Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında protokolü imzalanan Yeşil Ev Projesi'nin temeli atıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi'nin ortak projesi olan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Turizm Mali Destek Programı kapsamında projelendirilip kabul edilen Yeşil Ev Projesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiye'de bir model oluşturuyor. Proje, alternatif turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak ve turizm alanında bölgenin ulusal, uluslararası faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyor. Yeşil Ev Projesi hakkında bilgiler veren İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, "Ekolojik Kent Projesi'nin model yapısını simgeleyen Yeşil Ev, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde konumlanıyor. Gaziantep tarihi kent merkezinin batısından başlayarak, Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri ile sınırını oluşturan 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı, kent için yalnızca park ve mesire yeri olmanın dışında, sosyo-kültürel aktivitelere ev sahipliği yapan bir fonksiyona sahip. Alanın seçiminde ulaşım imkanının çok kolay olması, halkı bu binayla buluşturmak için özellikle tercih sebeplerinden biridir" dedi.

ENERJİ TASARRRUFU

Aralık 2012'de hizmete girmesi planlanan projenin 'İnsan Kaynakları Merkezi' fonksiyonunda olacağını vurgulayan Cihan şu bilgileri verdi:

"Yeşil Ev Projesi'nin en önemli özelliği, üst düzey ısı yalıtımı ile enerji gereksinimini minimum seviyeye indirmesi. Yapıya entegre bir ısıtma sistemine gerek duyulmamış. Yapı kabuğunu dışarıdan sarmalayan 30 santimetre kalınlığında cam yünü ısı yalıtım levhaları uygulanacak. Ayrıca, yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş pilleri sayesinde bina tüm elektrik ihtiyacını kendi üretecek durumda. Gri suyu arıtarak rezervuarlara gönderip, su kullanımını azaltmak hedefleniyor. Suyu etkin kullanmanın farklı yolu ise yağmur suyunun bir depoda toplanıp bahçe sulamasında kullanılmasıdır."

Yeşil Ev Projesi kapsamında, okul ziyaretleri ve bilgilendirme faaliyetleri, ortaöğretim okulu öğrencilerine yönelik yarışmalar, workshoplar, sergiler, bilgilendirme toplantıları, seminerler, basın ziyaretleri ve geziler düzenlenmesi hedefleniyor.

GAZİANTEP, (DHA)

(2.9.2012)

///////////

Çatalan suyunda kadın titizliği

ADANA Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çatalan İçme Suyu Tesisleri'nde inceleme yaptı. Tesisin kalite kontrol laboratuvaru müdürü Neylan Yalçın ve diğer uzmanlarla görüşen Zihni Aldırmaz, personelin çoğunluğunun kadınlardan oluşmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Aldırmaz "Kadınların olduğu yerde disiplin ve titizlik vardır. Memnuniyetle görüyorum ki, kalite kontrol laboratuvarı hanımların elinde. Onların disiplini ve titizliği bizim için önemli. Adanalılar rahatlıkla şişe suyu kalitesindeki Çatalan suyunu tüketebilirler" dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Laboratuvar Müdürü Neylan Yalçın da 4 kimyager, 3 biyolog, 1 kimya mühendisi, 1 çevre mühendisi, 1 kimya teknikeri, 1 laborant ve 1 numune alma personelinden oluşan kadronun 24 saat görev yaptığını anlattı. Uzman bir ekiple çalıştıklarını, suyun kalitesinin abonelere ulaşıncaya kadar izlendiğini, yılda 2 bin numune anazili yapıldığını kaydeden Neylan Yalçın, şu bilgileri verdi:

" Sudan, saatlik, günlük, haftalık, aylık olarak numuneleler alınarak analizi yapılmakta, sonuçlara göre içme kullanma suyu kalitesi değerlendirilmektedir. Laboratuvarda 45 adet su kalite parametresinin analizi yapılmaktadır. Periyodik olarak da, Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ve TÜBİTAK gibi yetkili kurumlarda analizi yaptırılmaktadır. Çatalan içme kullanma suyunun, denetleme ve kontrol izleme sonuçları memnuniyet vericidir. Tüketicilere sağlanan Çatalan içme kullanma suyu; İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, TSE ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun sağlıklı ve kalitelidir."

ADANA,(DHA)

/////////////////////

Çocuklar sosyalleşiyor

MERSİN'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü tarafından 'Çocukların Sosyal Gelişimi Projesi' yürütülüyor. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerde çocukların sosyalleşmesine ağırlık verilirken, ihtiyacı olanların da eğitim alması sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, ülkenin geleceği olan çocuklara kurum olarak sahip çıkarak, her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirtti. Bulut şu bilgileri verdi: "Bizim için çocuklarımızın her biri solmayan çiçektir. Bu proje çocuklarımıza verilen değerlerin göstergesinden biridir. Proje ile çocukların geleceğini kazanmak ve sağlıklı bireyler olarak eğitimlerini tamamlamak için farklı semtlerden çocuklarımızın bir araya gelmeleri sağlıyoruz. 15 ila 30 kişilik çocuk gruplarımızla, hem gezi hem piknik yapıp, onlarla birebir sohbet edilmektedir. Onların beklentilerini dinleyerek, çözüm önerileri getirilmektedir."

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında da sürecek projeden 300 çocuğun yararlandığını söyledi.

MERSİN, (DHA)

(2.9.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Lokumlu imza günü

GAZETECİ Ercan Halıcı, 'Lokumcu Adnan, Madonna ve The Times' adlı kitabının imza gününde Mersinli okurlarıyla buluştu. Etkinliğe, kitaba konu olan lokumcu Adnan Özdoğru da katıldı. Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, D&R'ın organizasyonu ile gerçekleştirilen imza gününe katılanlara lokum ikram edildi.

İmza töreni öncesi söyleşi gerçekleştiren Ercan Halıcı, sürekli olarak haberlerini yaptığı girişimcilerden 'Medyada nasıl daha fazla görünür olabiliriz?' soruları ile karşılaştığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Emekli olduktan sonra aldığım notlardan ve mesleki tecrübemden oluşturduğum kitap, Mayıs ayında ortaya çıktı. Çeşitli örnekler verdiğim kitapta, özellikle isim verdiğim Adanalı Lokumcu Adnan Özdoğru çok güzel bir örnek oluşturuyor. Yüz yıldır yaptığı işi haber haline getirilince, bir anda ünlenen lokumcu Adnan, Başbakan'ın bile çıktığında olay olduğu The Times gazetesine haber oldu. Ürettiği 'Madonna Lokumları' adeta başlı başına marka oldu."

Kitaba adını veren Lokumcu Adnan Özdoğru ise firmaların medya ile iç içe olması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz yeni bir ürün çıkardık ve ürünümüz dünya çapında ün kazandı. Bu medya sayesinde oldu. Tahminlerimizin çok üzerinde tanıtım yapma imkanı bulduk ve bilinen bir firma haline geldik" diye konuştu.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(2.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

MTSO Başkanı Aşut: Van fuarına katılın

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, kent olarak bölgesel işbirliğinde somut adımların atılması için Van'da düzenlenen 19'uncu Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Fuarı'na Mersinli firmaların katılmasını istedi. Aşut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Dünyada artık bölgeler yarışıyor. Bu anlamda yeni ekonomi bölgeleri yaratmak adına, aynı kaderi paylaşan bölge kentleri birbirine destek vermelidir. 3-7 Ekim 2012 tarihleri arasında Van'da kapılarını açacak olan, 19'uncu Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Fuarı, 1993 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Van Valiliği, Van Belediyesi tarafından desteklenip, TOBB'un izni ile organize edilen genel kapsamlı bir fuardır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm Mersin firmalarını bu fuara katılmaya davet ediyorum."

MERSİN, (DHA)

(2.9.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Adanalı başkanlar Gürpınar Şelalesi'ni gezdi

ADANA Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali kapsamındaki gezici sinemanın 45'inci durağı Malatya'nın Darende ilçesi oldu. Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ile birlikte ünlü Gürpınar Şelalesi'ni gezdi. Başkanlar, şelalenin dünyaya tanıtılmayı hak edecek bir doğa harikası olduğu görüşünde birleşti. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan'ın ağırladığı Adana ekibi, Adana'da çok sayıda Darendeli yaşadığına dikkat çekerek, işbirliğinin devam edeceği mesajı verdi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika


Advertisement