Devre Arkadaşları Havranlı Şehidi Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Devre Arkadaşları Havranlı Şehidi Unutmadı

Devre Arkadaşları Havranlı Şehidi Unutmadı

Balıkesir'in Havran ilçesinde, 7 Kasım 1991'de Şırnak da şehit düşen Havranlı Kara Pilot Kıdemli Üsteğmen Tanju Baytekin'i, devre arkadaşları unutmadı...

09.11.2012 17:48

Balıkesir'in Havran ilçesinde, 7 Kasım 1991'de Şırnak da şehit düşen Havranlı Kara Pilot Kıdemli Üsteğmen Tanju Baytekin'i, devre arkadaşları unutmadı.

1985 Devresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen törenle Tanju Baytekin, şehit düştüğü tarihte Havran'daki mezarı başında anıldı. Şehit Baytekin'in Havran'daki mezarı başında yapılan anmaya; şehidin Ankara, İzmir ve Balıkesir'den gelen devre arkadaşları ile Balıkesir Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Salih Avcıoğlu, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Anılmaz ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeliyle şehidin yakınları katıldı. Burhaniye'de yaşayan Güneydoğu Gazisi Emekli. Yarbay Turan Küçükkaya ve Kıbrıs Gazisi Emekli . Başçavuş Celal Yılmaz da törende hazır bulundu. 1985 Devresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli. Albay Ömer Uçar, anmaya katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Şehit Babası İhsan Baytekin ve eşinin hem çok üzgün hem de gururlu olduğu gözlendi.

ŞEHİT TANJU BAYTEKİN KİMDİR?

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tanju Baytekin, 1985 yılında Kara Harp Okulu'ndan Piyade Teğmen olarak mezun olduktan sonra, Helikopter Pilotluğu kurslarını başarıyla tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde mücadele eden İç Güvenlik Birliklerinin her türlü hava desteğini en zor koşullarda başarıyla yapan Baytekin; 7 Kasım 1991 tarihinde Hakkari'den havalandığı uçağının Şırnak kırsalında düşmesi sonucu şehit oldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devre Arkadaşları Havranlı Şehidi Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement