Devlet - Vatandaş İşbirliğinin En Güzel Örneği - Son Dakika
Yerel

Devlet - Vatandaş İşbirliğinin En Güzel Örneği

Devlet - Vatandaş İşbirliğinin En Güzel Örneği

Yenice Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımına başlanan Yenice Yüksekokulu'nun temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.

13.04.2012 20:03

Yenice Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımına başlanan Yenice Yüksekokulu'nun temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yenice Kaymakamı Tarkan Keskin, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yenice Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aycan Telli "Bugün Yenice için çok anlamlı ve tarihi bir gün. Üniversiteler il ve ilçelere sosyal ve kültürel anlamda çok şey kattığı gibi ekonomik anlamda da katkı vermektedir. Heyecanla başladığımız inşaatımızı, üç ay gibi kısa ir sürede temel atma şamasına getirdik. İsmetpaşa Mahallemizin güzel insanları bu arsayı bize bağışladı. 23. Dönem TBMM Başkanımız Mehmet ali Şahin Beyde 150 Bin Lira katkıda bulunmuştur. Yüksekokul yapımına herkes karınca kararınca destek oldu. Bu anlamda Yüksekokulumuzun yapımına destek veren herkese Yenice'liler adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Yüksekokulumuzun temel atma sürecine kısa bir sürede gelmedik. Uzun bir süreç geçti. Defalarca bu iş üzerinde çalıştık, alternatifleri değerlendirdik, ama asla umudumuzu yitirmedik. Bir araya geldik ve en sonunda temel atma aşamasına geldik. İnşallah bu temelle birlikte Karabük Üniversitesinin beşinci Meslek Yüksek Okulunu da buraya açmış olacağız. Karabük ve Yenice'nin çok özel bir durumu var. Devlet vatandaş işbirliğinin en güzel sergilendiği bir il'dir Karabük. Ülkemizde örnek bir ildir. En güzel örneği de Karabük Üniversitesidir. Bugün 12 fakültesinde 18 Bin öğrenciye eğitim verilmekte ve kendisinden her alada söz ettirmektedir. İnşallah Karabük Üniversitesi bu başarısını buraya da taşıyacak, Yenice de çok farklı alanlarda bir konuma gelecektir. Temelini atacağımız Yüksekokulumuzun açılışını da en kısa sürede birlikte gerçekleştireceğimizi umut ediyorum. Başta Dernek Yöneticilerimiz olmak üzere temel atma aşamasına kadar destek ve katkıları geçen herkese teşekkür ediyorum."

Karabük Milletvekili Osman Kahveci de, Yüksekokulun en kısa sürede tamamlanması dileğinde bulunarak " Yenice bugün Türkiye'de çok güzel bir olaya ev sahipliği yapıyor. Devlet millet kaynaşmasının çok güzel bir örneğini burada sergiliyor. Yenice bu işe büyük bir heyecanla başladı. Dernek yönetimimizin gitmediği, çalmadığı kapı kalmadı. Önce Devletin kapısını çaldılar. Devlet bu işte biz varız dedi. İşin resmi protokolü tamamlandı. Sonra temel atma aşamasına gelindi. Yeniceli hemşehrilerimiz büyük bir gayretle temelini attılar. Bundan sonra yine aynı azim ve kararlılıkla, aynı işbirliği ile burada güzel bir okul olacak. Böylece Yenice bir başka canlılık kazanacak. Ben Yüksekokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da, temel atma töreninin hayırlı olmasını dileyerek "Ülkemiz önemli bir değişim ve dönüşüm yaşamaktadır. Başta ekonomik konular olmak üzere hemen her alanda önemli bir değişimi yaşamaktayız. Bu değişimi şehirlerimizde de görmekteyiz. Bu anlamda Karabük'te bu değişim ve dönüşümü yaşıyor. Yenice ilçemizde de durum böyle. Son 10 yıla baktığımızda Yenice'deki değişimi görmek mümkün. Gurur verici bir tablo var. Yenice için en önemli projelerden bir tanesinin bugün temelini atıyoruz. Bizde bu konuda ne katkımız olur, bunun çabası içinde olacağız. Bu proje devlet vatandaş işbirliği ile hızlı bir şekilde tamamlanacak. Bu yüksekokul Yenice'nin hem kültürel, hem sosyal anlamda, hem de ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ben başta dernek yöneticilerimiz olmak üzer tüm emeği geçenlere ve hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.

Yenice Yüksekokulu temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, bugün Yenice'de farklı bir binanın temelinin atıldığını ifade ederek "Bu bina, bu yüksekokul tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde Yenice'nin bütün değerlerini parlatıp tekrar Türkiye gündemine sokacaktır. Burada orman ve ahşap sanayisi ile turizmle ilgili bölümler olacak. Bu bakımdan bugün Yenice için tarihi bir gündür. Bu aşamaya gelmek tabi kolay olmamıştır. Derneğimiz, çok önemli bir işi başarmıştır. Bütün kamu, üniversite, işadamları ve halkı bir araya getirerek temel atma aşamasına gelinmesini sağlamışlardır. Ben bu çabalarından dolayı başta Dernek Başkanımız Aycan Telli olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyelerine ve daha önce görev yapan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 23. Dönem TBMM Başkanımız Derneğimize 150 Bin TL katkıda bulunarak bu işin temelini atmıştır. Kendisine şükranlarımızı sunuyorum. Rektörümüz çok önemli işler başarıyor. Karabük Üniversitesi diğer üniversitelere fark atarak gelişiyor ve büyüyor. Bu büyümeyi ilçelere de yansıtıyor. Aldıkları kararla Yenice'ye güç ve kuvvet vermişlerdir. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekilimiz Osman Kahveci Beye, Sayın Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan Beye, yine işi başından beri takip eden Kaymakamımız ve Belediye Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Ben bu temelin kısa zamanda sonuca ulaşacağını ve tamamlanacağına inanıyorum. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve KalkınmaBakan Yardımcı Mehmet Ceylan ile hayırsever vatandaş ve işadamlarına, Yenice Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan plaketler takdim edildi.

Plaket töreninin ardından Yenice Yüksekokulunun temeli Vali İzzettin Küçük, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal tarafından atıldı.

(ÇU-

13.04.2012 19: 04: 54

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devlet - Vatandaş İşbirliğinin En Güzel Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement