Dev Çınarlardan Muhteşem Düet - Son Dakika
Yerel

Dev Çınarlardan Muhteşem Düet

Dev Çınarlardan Muhteşem Düet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği'nin yaşayan iki dev çınarını sahnede buluşturdu.

03.07.2012 12:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği'nin yaşayan iki dev çınarını sahnede buluşturdu. Usta bestekarlar Erol Sayan ve Amir Ateş, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Yaşayan Çınarlarımız" konserinde yaptıkları düetle Kocaelili'lere unutulmaz bir gece yaşattı.

"Yaşayan Çınarlarımız" adlı konser Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirildi. Konsere eşi Zeynep Sayan ile katılan Erol Sayan vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Konseri ayrıca, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu Sanat Yönetmeni Amir Ateş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Aslan ve çok sayıda Türk Sanat Müziği sevenleri izledi.

Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu, konserde Erol Sayan'ın birbirinden güzel 14 eserini seslendirdi. Konserde solo eserlere de yer verildi. Sayan, eserlerinin seslendirilmesi sırasında koroya tuttuğu ritimle eşlik etti.

Son şarkı öncesinde sahneye Klasik Türk Müziği Korosu Sanat Yönetmeni Amir Ateş geldi. Sayan'ın Türk Sanat Müziği'nin yaşayan en önemli bestekarlarından biri olduğunu söyleyen Ateş, "Bu akşam üstad konsere katılarak bize onur verdi. Yıllarca dillerde nağme olan şarkılarını, bu akşam da aynı güzellikte dinlemenin keyfini yaşadık. Kocaeli böylesine güzel değerleri ağırlıyor. Kültür alanında inşallah ileride çok daha iyi yerlerde olacağız" diye konuştu.

Erol Sayan da kendisi adına düzenlenen konser için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Klasik Müzik Korosu'nun, eserlerini büyük bir başarı ile seslendirdiğini ve bunun kendisine mutluluk verdiğini söyleyen Sayan, "Şef Neşe Sarısözen Adalı hanımefendi yönetimindeki koro, eserleri çok ciddi çalışmış. Hatasız ve son derece güzel bir icra dinledim. Aferin size. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından dev bestekarlar kendilerine ait iki eserde düet yaptı. Sayan ve Ateş ilk olarak, Erol Sayan'ın, "Kadehinde zehir olsa ben içerim bana getir" isimli eserini seslendirdi. Ardından Ateş'in, "Bir kızıl goncaya benzer dudağın" adlı şarkısına düet yapan bestekarlar, salonda adeta alkış tufanı estirdi. Türk Sanat Müziği severler iki dev ustayı dakikalarca ve ayakta alkışladı.

(UU)

03.07.2012 12: 30: 53

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dev Çınarlardan Muhteşem Düet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement