Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi Açıldı

Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi Açıldı

Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği Afyonkarahisar Şubesi faaliyetlerine başladı.

28.12.2013 14:23

Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği Afyonkarahisar Şubesi faaliyetlerine başladı.

Platformun genel başkanı Mehmet Kamil Berse, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da şube açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

İstanbul'un güzel bir isminin de Dersaadet olduğunu belirten Berse, dersaadetin saadet kapısı demek olduğunu aktararak, "Bin yıldır Anadolu'da olan, bu topraklarda çok şey yaşamış, kardeş kavgalarının sona ermesi için yıllar boyu mücadele etmiş bir milletin evlatları ve torunlarıyız. İstanbul'da yaşamanın, keyif almanın bir sorumluluğu olarak Dersaadet Kültür Platformunu kurmak gibi bir yükümlülüğü hissettik ve 52 arkadaşımızla beraber bir buçuk yıl önce platformu İstanbul'da kurduk" dedi.

Tüm şehirlerin dersaadette hakkı olduğunu vurgulayan Berse, şöyle konuştu:

"Biz bu sorumluluğu hissederek yola çıktık. Osmanlı İmparatorluğu döneminde dertleri olan insanların gözü hep dersaadetteydi. 'Acaba bize yardım eder mi?' diyorlardı. 600 yıl bu sorumluluğu taşıyan devlet büyük bir mücadeleyle yıkıldı. Aslında yıkılan insanlıktı. Bu insanlık yıkılmaması için biz hala mücadelemizi devam ettiriyor. 100 yıl önce Balkanları karıştırırken şöyle diyorlardı; 'Makedon'ya dağlarında bir kıvılcım çakılsa dersaadetin yüreği yanar.' Bugün bu ifadelerin her meseleyle başka kalıplara koyabilirsiniz. Bizim yapmamız gereken üzerimizde olan sorumluluğu yerine getirmektir. Bizden fikir isteyen bizden yardım isteyen herkese koşmak zorundayız. Biz kültür platformu olarak kültürel birikimlerimizi taşımak zorundayız."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar'da böyle bir platformun şubesinin açılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yerel yöneticiler olarak kültür ve sanat faaliyetlerini bire bir kendilerinin yapamadığını belirten Çoban, "Yapsak da tam başarılı olamayız. Bu şekilde kendini sanata adamış sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği yaparak ilimizinde kültür hayatında gelişmeleri sağlamak bizim için de çok özel anlamlar ifade ediyor. Önümüzdeki dönemde de bu tür çalışmaları artırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatma Gülşen Özen ise yapacakları faaliyetleri anlattı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dersaadet Kültür Platformu Afyonkarahisar Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement