Derik Kaymakamlığı'ndan Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Derik Kaymakamlığı'ndan Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Yemeği

Derik Kaymakamlığı\'ndan Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Yemeği

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci tarafından şehit ailelerine, gazilere, koruculara ve ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar yemeği verildi.

23.07.2013 12:45

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci tarafından şehit ailelerine, gazilere, koruculara ve ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar yemeği verildi.

Derik Aydın Ayaydın Öğretmen Evi'nde gerçekleşen iftar programına İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, Garnizon Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı, İlçe Emniyet Amiri Vuslat Kılıç, savcı Şahin Şimşek ile Hüseyin Kantar, hakim Orhan Patarya ile Abdullah Meral, İlçe Müftüsü Yaşar Toker, Geçici Köy Korucuları ve şehit aileleri Federasyonu Genel Başkanı Orhan Kandemir, Derik şehit aileleri ve GKK Derneği Başkanı Tayyip Eken, köy korucuları, şehit aileleri, gaziler ve yardıma muhtaç aileler katıldı. Ezan okunmasının ardından duaların okunması ile davetliler iftarlarını açtı. Her yıl olduğu gibi bu yılda şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldiklerini ifade eden Kaymakam Ahmet Demirci, "Hepinizin bildiği gibi ramazan ayı geldiğinde ruh ve iç dünyamız, duygu ve düşüncelerimiz farklı bir atmosfere giriyor kendimizi yeniden keşfediyoruz. Değerlerimizi, dostluklarımızı, ailelerimizi, akrabalarımızı ve komşularımızı yeniden değerlendiriyoruz. İftar sofrasında kötülükleri ve düşmanlıkları bir kenara bırakıp, güzellikleri, iyilikleri, birlik ve beraberlikleri beraber yaşamanın keyfini çıkarıyoruz. Ramazan vesilesiyle düşkünleri, fakir fukarayı, garip gurabayı ve yetimleri tekrar hatırlıyor ve onları daha iyi anlıyoruz. Bu gibi güzel değerleri içerisinde barındıran ramazan ayı münasebetiyle böyle bir iftar yemeği organize ettik. Biz kaymakamlık olarak Derik'te ramazanı halkımızla beraber idrak etmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçe esnafımızla, mahalle ve köy muhtarlarımızla, üniversite kazanmış gençlerimizle, engelli vatandaşlarımızla ve her zamanki gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla iftarda buluşacağız. Ramazan ayı Derik ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik Kaymakamlığı'ndan Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Yemeği - Son Dakika


Advertisement