Derik Kaymakamı Demirci, Engelli Vatandaşlarla İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Derik Kaymakamı Demirci, Engelli Vatandaşlarla İftarda Buluştu

Derik Kaymakamı Demirci, Engelli Vatandaşlarla İftarda Buluştu

Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı Ahmet Demirci, ilçe ve köylerde bulunan engelli vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

07.08.2013 11:47

Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı Ahmet Demirci, ilçe ve köylerde bulunan engelli vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde verilen iftar yemeğine, Kaymakam Ahmet Demirci, Derik Engelliler Derneği Şube Başkanı Kasım Salim, ilçe ve köylerde bulunan engelli vatandaşlar, yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Kaymakam Ahmet Demirci, Derik ilçesinde devletten, engelli olup maaş alan kayıtlı 3 bin vatandaşın olduğunu, Türkiye genelinde bu rakamın 8.5 milyon olduğunu söyledi. Kaymakam Demirci, çarşıya pazara çıkıldığında, sosyal yaşam içerisine çıktığımızda aslında bu kadar kalabalık görmediğimizi belirterek şöyle konuştu: "Maalesef hem biz devlet olarak eksikliklerimiz, hem ailelerin eksiklikleri ve hem de toplumun eksikliklerinden dolayı bu engelli vatandaşlarımız sosyal yaşam içerisinde yer alamıyor.Biz de bu kalabalık nüfusu duyunca şaşırıyoruz.Tabi devletimiz sosyal devlet anlayışının gereği olarak son yıllarda engelli vatandaşlarımız için çok ciddi adımlar attı.Bu gün engelli vatandaşlarımız devletten hem engelli aylığı almakta hem de evde bakım maaşı adı altında bir düzenleme yaptı.Cumhuriyet tarihinde yapılmış en iyi sosyal devlet düzenlemesiydi bunlar. İnşallah bunların devamı gelecek. Tabi inşallah bundan sonraki süreçte engelli vatandaşlarımız yeni düzenlemelerle birlikte normal vatandaşlarımız gibi sosyal hayatın içerisinde olacak, kendi ayakları üzerinde duracak, üreten bireyler olacak,aramızda fark kalmayacak ve engeller kalkacak umudumuz bu.İnşallah hem devlet olarak hem de millet olarak gerçekleştireceğiz. Burada verilen iftar yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İftardan sonra Derik Engelliler Derneği Şube Başkanı Kasım Salim, Ramazan ayında kendilerini unutmayıp bir araya getiren İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci ile eczacı Mehmet Fadıl Denk ve emeği geçen herkese teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik Kaymakamı Demirci, Engelli Vatandaşlarla İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement