Deri Osb'ye 3 Bin Fidan - Son Dakika
Yerel

Deri Osb'ye 3 Bin Fidan

Deri Osb\'ye 3 Bin Fidan

Bursa İl Özel İdaresi İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesinin ağaçlandırılması kapsamında 3 bin adet fidan dikimi yaptı.

21.11.2012 14:19

Bursa İl Özel İdaresi İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesinin ağaçlandırılması kapsamında 3 bin adet fidan dikimi yaptı.

İl Özel İdaresi tarafından Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin yeşil alan olarak belirlenen bölgesi ağaçlandırıldı. Bursa İl Özel İdaresi sağlık ve çevre daire başkanlığı 2012 yılı bütçesinden 26 bin 904 lira destek verdi. Fidan dikim törenine Bursa Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Özel İderi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Sönmez Ağca ve Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Demirkıran ile yetkililer katıldı. Fidan dikimi öncesinde sıcak asfalt karışımı yapılan ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olan 4,5 kilometrelik yolun açılışı da yapıldı.

Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Demirkıran, 3 bin fidanın dikimine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Orman Bölge Müdür Yardımcısı Sönmez Ağca ise konuşmasında bütün kurumlara ağaçlandırma desteği verdiklerini anlatarak, "Milli ağaçlandırma seferberliği kanunu gereği Bursa'da da bölge müdürlüğümüz ile değişik kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılan protokollerle ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdik." dedi.

Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan protokolle Bursa'da 92 okulda 73 dönüm alanda 3 bin 497 adet fidan dikildiğini anlatan Sönmez Ağca, aynı zamanda karayollarında ise geçen yıl 15 buçuk kilometre, bu yıl ise 26 buçuk olmak üzere karayolu ağaçlandırması kapsamında toplam 15 bin fidan dikildiğini anlattı.

DSİ ile işbirliği yapılarak Babasultan göleti çevresinde 20 hektarlık alan da ağaçlandırma yapıldığını kaydeden Ağca, "Son olarak yaptığımız bu protokolle yaklaşık bir ay önce imzalanan protokol çerçevesinde bu gün burada 3 bin adet boylu sedir ağacı dikeceğiz" şeklinde konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik de ormanın bir ülkenin en önemli değerlerinden olduğunu belirterek, "Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Biz de hem kanunun bize yüklediği görevimiz, hem de ülkeye olan sorumluluğumuz kapsamında bugün burada 3 bin sedir ağacını toprakla buluşturmak için bu programı düzenledik" ifadelerini kullandı.

Adnan Kayık da Bursa'nın en kadim sıfatının yeşil Bursa deyimi ve sıfatı olduğunu belirterek, "Ancak bugün yeşil Bursa'yı sadece belediyeye ve orman teşkilatımıza havale edemeyiz. Hem kişisel, hem de kurumlar olarak hepimiz sorumluluk içinde olumlu tutum ve davranışı sergilemek durumundayız. Bugün de çeşitli kurumlar bir araya gelerek 3 bin fidanı dikiyoruz. Bu çok önemli bir adım. Bugün için bu 3 bin fidan az görülebilir ama bunu 30 yıl sonrasını hayal edince bunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrake etmiş oluruz" açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

(YS)

21.11.2012 13: 54: 32

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deri Osb'ye 3 Bin Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement