Zihinsel engelli depremzede, kira parasını ödeyemiyor - Son Dakika
Yerel

Zihinsel engelli depremzede, kira parasını ödeyemiyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Fadime Karaköse, depremde evlerinin yıkılması sonucu kira parasını ödeyemediklerini belirtti. Zihinsel engelli oğluyla birlikte yaşayan Karaköse, yaşlılık aylığı ve engelli maaşı almasına rağmen kira ödemekte zorlandıklarını ifade etti. Yardımların yetersiz kaldığını dile getiren aile, evlerini yapamadıklarını ve tapularının olmadığı için yardım alamadıklarını söyledi.

06.02.2024 10:32  Güncelleme: 05:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde zihinsel engelli oğlu ile yaşayan 87 yaşındaki depremzede Fadime Karaköse, kira parasını verecek durumlarının olmadığını ifade etti. Gözyaşları içinde çektikleri sıkıntıları anlatan "Evim depremde uçtu. Yaptıramıyorum evi, para yok. Evi yapmayız diyorlar para olmazsa. Şaşıyorum ne yapacağımı. Kiraya geldik buraya, onu da ödeyemiyoruz. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Andırın'ın köyündenim. Eşyamın her biri bir yerde kaldı. Köyün adı Çuhadarlı Köyü. Orada bir okul vardı oraya koyduk. Kimisi kapılarda kaldı, kimisini çalarlarmış" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde 3 yıl önce beyin damarına pıhtı atması sonucu zihinsel engelli olan oğlu Metin Karaköse ile birlikte yaşayan 87 yaşındaki Fadime Karaköse'nin 6 Şubat depremlerinde köydeki evi yıkıldı. Depremin ardından ilçe merkezine gelen Karaköse, yaşlılık aylığı, oğlu ise bin 874 lira engelli maaşı alıyor. 10 bin lira kira ödeyen Karaköse'ye kaymakamlık kömür, aylık nakdi yardım ve gıda yardımı yapıyor. Sosyal yardım parası da alan aile, tüm bunların yetersiz kaldığını, kira parasını ödeyemediklerini ifade etti.

"KİRAYI VEREMİYORUM"

Zihinsel engelli 34 yaşındaki Metin Karaköse şunları söyledi:

"Ben zihinsel engelliyim. Eski zamanda çalışırdım, 3 sene önce çalışırdım iyi biriydim. Beynime pıhtı atınca 3 sene önce, bu duruma düştüm, çalışamıyorum. Geçim sıkıntısı var. Evim kira olduğu, çalışamadığım için, kirayı veremiyorum ben. Kira 10 bin lira. 10 bin lira oldu, ev sahibim ben çalışamadığım için 10 bin liraya verdi yoksa 40-50 bin liraya kiraya verir. Nereden vereyim çalışamıyorum ki."

"EVİM DEPREMDE UÇTU YAPTIRAMIYORUM"

Depremzede Fadime Karaköse ise şöyle konuştu:

"Ben 87 yaşındayım, evim kirada. Kirayı ödeyemiyorum. Yaşlılık maaşı alıyorum o da yetmiyor. Evim yok, evim uçtu depremde. Ben kira parasını veremiyorum. 10 bin lira istiyor ev sahibi. O da Şubat'ın 15'ine ödeyeceğim. Yok,veremiyorum. Evim depremde uçtu. Yaptıramıyorum evi, para yok. Evi yapmayız diyorlar para olmazsa. Şaşıyorum ne yapacağımı.

"EVİ YAPAMIYORUZ"

Kiraya geldik buraya, onu da ödeyemiyoruz. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Andırın' ın köyündenim. Eşyamın her biri bir yerde kaldı. Köyün adı Çuhadarlı Köyü. Orada bir okul vardı oraya koyduk. Kimisi kapılarda kaldı, kimisini çalarlarmış. O hasta oldu ya, buna bakmaya gelmiştim tuvaletine gidemiyordu, yemeğini yiyemiyordu. Benim tutmuşlar nüfusumu ( adres kaydını) buraya almışlar. Adres kaydım burada olduğu için de bir şey vermediler bana. Hiç yardım vermediler. Burada kaldık. Eşim yaptırmıştı evi. Yıllardır o evde yaşadık. Şimdi ölünün tapusunu ev olur mu diyorlar. Evi yapamıyoruz tapusu olmadığı için."

Zihinsel engelli depremzede, kira parasını ödeyemiyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Zihinsel engelli depremzede, kira parasını ödeyemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement