Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kısa Kısa

Denizli\'den Kısa Kısa

Denizlili dericiler, yeni yerlerine taşınıyor.

06.01.2014 18:10

Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) yürüttüğü "Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı" kapsamında projelerini tamamlayan iki proje sahibi, Denizli Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine (OSB) taşınıp üretime geçti.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, gazetecilere açıklamasında, "Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı"yla Denizli'nin kentsel ve sanayi anlamında önemli sorunlarından birisine çözüm getirerek, bölgede dericilik sektörünü ayağa kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Program kapsamında 8 projenin değerlendirme sürecini geçip destek almaya hak kazandığını belirten Alata, "Yaklaşık 10 aydır devam eden proje sürecinde 2 işletme projelerini tamamlayıp üretim sürecine başlarken, diğer işletmelerin tabakhane bölgesinden taşınma süreci de devam ediyor" dedi.

Proje yararlanıcısı Ali İnceoğlu da GEKA'dan aldıkları destek sayesinde taşınmayı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Yeni yer ve yeni ekipmanlar sayesinde daha kaliteli ve katma değeri yüksek üretim yapma imkanına kavuştuk. Ayrıca programın çevresel anlamda sağladığı fayda da yadsınamaz" diye konuştu.

-Kale'de kuru incir ve zeytinyağının tanıtımına hız verildi

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, bundan sonra ilçeye gelen misafirlere kuru incir ve zeytinyağı ikram edeceklerini söyledi.

Sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve eski kültürü yaşatmak için Kale Belediye Meclisi toplantısında meclis üyelerine kuru incir ve zeytinyağı ikram eden Yarımca, şunları kaydetti:

"Sağlıklı yaşam için organik ürünlerle beslenmeyi ve eski bir kültürü yaşatmayı önemsiyoruz. Geçmiş zamanlarda kuru incir ve zeytin birlikte tüketiliyordu. Biz de ikisinin beraber tüketilmesinin büyük faydası olduğuna inanıyoruz. Kuru incir ve zeytinyağının tanıtımı için çalışmaları hızlandırdık. Bu çerçevede ilçemize gelen misafirlerimize de kuru incir ve zeytinyağı ikram edeceğiz."

-Öğretim elemanları, yabancı öğrenciler için mutfağa girdi.

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) okuyan yabancı öğrencilere Türkçe dil eğitiminin verildiği Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (PADAM), Türk mutfağının anlatıldığı etkinlik düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde PAÜ öğretim elemanları tarafından hazırlanan yemek, pasta ve böreklerin tadına bakan yabancı uyruklu öğrenciler, Türk mutfağını çok beğendiklerini ifade ettiler.

-DP, Baklan ve Çardak Belediye Başkan Adaylarını açıkladı

Demokrat Parti (DP) İl Başkan Vekili Aykut Yıldırım, aday tanıtım toplantısında, Baklan Belediye Başkan Adayının Celal Tuyji, Çardak Belediye Başkan Adayının Alaaddin Tagay olduğunu kaydetti.

Hukuk, adalet ve demokrasiye inancın, teste tabi tutulduğu günlerden geçildiğini ifade eden Yıldırım, "Önümüzdeki yerel seçimlerin bir güven testi olacağına inanıyorum" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement