Tekirdağ'da Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Tekirdağ\'da Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Tekirdağ'da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin 42. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

07.05.2014 09:47  Güncelleme: 09:42

Tekirdağ'da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin 42. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Süleymanpaşa Gençlik Kolları'nca Tuğlalı Park'ta düzenlenen törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, Gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının özgeçmişi ve ailelerine yazdıkları son mektupları okundu.

Süleymanpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emrecan Harbi grup adına yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün antiemperyalist, vatansever, laik, tam bağımsızlıklık prensiplerinin mirasçısı ve devamcısı olduğunu belirterek, "Deniz'ler, Hüseyin'ler, ve Yusuf'ların sürekli çoğalmaya devam ettiğini geçen her güne rağmen anlamla ve sevgiyle andığımız onlardan devraldığımız görevi ölümsüzlüğe koşan sloganlarıyla devam ettireceğimize söz veriyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından, Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin 42. yılı dolayısıyla, Albayrak ve Eşkinat Tuğlalı Park'a fidan dikti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement