Darıca Avrupa Şampiyonu - Son Dakika
Yerel

Darıca Avrupa Şampiyonu

Darıca Avrupa Şampiyonu

Portekiz'de yapılan Avrupa Kulüpler Arası Kros Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü şampiyon olarak ülkemize altın madalya kazandırdı.

03.02.2014 11:19

Portekiz'de yapılan Avrupa Kulüpler Arası Kros Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü şampiyon olarak ülkemize altın madalya kazandırdı.

Genç Erkekler kategorisinde yarışan Darıca Belediyesi sporcuları toplamda 16 ülkeden 96 sporcunun mücadele ettiği yarışmalarda 15 puanla birinci olarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Darıca Belediyesi'nin ardından bu kategoride ülkemizi temsil eden bir diğer ekip Fenerbahçe ikinci olurken, geçen senenin şampiyonu Portekiz temsilcisi Benfica ise üçüncülüğü elde etti.

Avrupa'nın gelecek vadeden elit sporcularının ter döktüğü yarışlarda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından Enes Korkmaz ikinci, Onur Aras üçüncü, Ömer Tuncer dördüncü, Ayetullah Belir'de altıncı olarak takım halinde şampiyonluğun kazanılmasında büyük pay sahibi oldular. Portekiz'de İstiklal Marşı'nı okutarak gönülleri fetheden kulübün Başkanı Sadık Albayrak, İlker Topal, Şirin Güney ve Yavuz Bayram gibi milli takım tecrübesi olan antrenörler de sporcuların başarısında büyük pay sahibi oldular.

BAŞKAN KARABACAK'A TEŞEKKÜR

Kulüp Başkanı Sadık Albayrak kısa süre içinde alınan bu denli büyük başarıların tüm spor otoriteleri tarafından takdir edildiğine vurgu yaparken, kulübün Onursal Başkanı Şükrü Karabacak'ın bu başarıdaki büyük katkısına dikkat çekti. Albayrak, "Bu başarıda Darıca'daki gençlerimizin spor,eğitim desteği ve ailelerinin katkısıyla yarışmalarını arzu eden Darıca Belediye Başkanı Sayın Şükrü Karabacak'ın büyük destekleri oldu. Kendisinin deneyim ve tecrübelerinden istifade ettik. Portekiz'de dahi bizleri ve yarışmalar öncesi sporcularımızı telefonla arayarak büyük moral ve motivasyon sağladı. Bu şampiyonluğu kendisine hediye ediyoruz. Özellikle genç sporcuları bünyesinde barındıran kulübümüz gelecek yıllarda büyükler kategorisinde de başarılı çizgisini devam ettirecektir. Ülkemize kazandırdığımız bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Portekiz'den gelen şampiyonluk haberiyle birlikte büyük sevinç yaşayan Başkan Karabacak ise şampiyonluğu Darıca ailesine armağan ederek başarı hakkında bir değerlendirmede bulundu. Karabacak, "DASYIS projemiz sayesinde binlerce öğrencimizle bire bir ilgilenerek spora teşvik ettik. Aileleriyle görüşüp onların geleceklerine yön verme adına düşüncelerimizi açıkladık. Gençler branşında kısa süre içinde önemli başarılara imza atarak uluslararası arenada ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Darıca ailesi olarak, bu başarıda emeği geçen tüm kulüp yönetimi, antrenör ve sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca Avrupa Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement