Damlacık'a İlknur Denizli Dokunuşu - Son Dakika
Yerel

Damlacık'a İlknur Denizli Dokunuşu

Damlacık\'a İlknur Denizli Dokunuşu

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yapımı devam eden Konak-Yeşildere Tüneli çalışmaları sırasında tehlike arz ettiği için evleri kamulaştırılacak Damlacık semti sakinleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

03.06.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yapımı devam eden Konak- Yeşildere Tüneli çalışmaları sırasında tehlike arz ettiği için evleri kamulaştırılacak Damlacık semti sakinleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

İlknur Denizli'nin bölgedeki durumu yerinde görüp ve ilk ağızdan öğrenmek, çözüm önerilerini ortak akılla bulma isteğiyle düzenlediği toplantıya, evleri kamulaştırma koridorunda olan mülk sahipleri, kiracılar ve evleri kamulaştırma koridorunda olmayıp risk oluşması durumunda geçici terk yapılacak mülk sahipleri katıldı.

VATANDAŞIN CAN GÜVENLIĞI BIRINCI ÖNCELIĞIMIZ

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile birlikte düzenlediği toplantıdan sonra yaptığı açıklamada İlknur Denizli "Ortada bir sıkıntı var. Bir tarafta İzmir'in ulaşım sıkıntısını hafifletecek Konak Tüneli'nin inşaatının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Bir yandan da kişisel tarihlerinin tamamının geçtiği adeta büyük bir aile oldukları mahallerinden ayrılmak istemeyen bir kısım hemşerilerimiz var. Ancak en önemlisi de burada yaşayan insanların can güvenliği. Biz tünelin inşaat çalışmalar sırasında zeminden ve binaların kalitesinden dolayı ortaya çıkabilecek tatsız durumu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın can güvenliği birinci önceliğimiz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Konak-Yeşildere tünelinde inşaatın hangi aşamasında bulunulduğunu da şöyle açıkladı: "1674 metre uzunluğundaki Konak-Yeşildere Tüneli iki tüp olarak inşa edilmekte ve sol tüpte 1.147 sağ tüpte de 1.130 tünel kazı çalışması tamamlanmıştır. Tünellerin imalatının yapıldığı zemin gerçekten çok zorlu bir yapı arz ediyor. Bazı sokaklarımızdaki binalarımız yıllardır bakımı onarımı yapılmamış, bazılarının mühendislik hesabı bulunmuyor. Yılların yorgunluğunu binalarımızda görüyoruz. Onun için bazı sokaklarda Karayolları risk oluşmaması için kamulaştırma işlemlerine başladı. Bende bu çerçevede yıllardır o bölgede oturan İzmirlilerle görüşmek onları doğru ve ilk ağızdan bilgilendirmek için bir toplantı yapmayı istedim. Çok verimli bir toplantı oldu. Katılımcılar sıkıntılarını aktardılar, süreçle ilgili bilgilendiler. Böylece farklı yerlerden gelen bilgi kirliliği yaratan konuşmalarla ilgili olarak vatandaşlarımızı en doğru şekilde bilgilendirmiş olduk. Daha güvenli ve hızlı hareket etmek için bir yol haritası oluşturduk."

MAHALLE SAKINLERI MAĞDUR EDILMEYECEK

AK Parti İlknur Denizli'nin açıkladığı yol haritasına göre önümüzdeki bir hafta içinde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü bölgedeki kamulaştırılacak 32 bina ile ilgili çalışmaları bitirecek. Çalışmaların bitmesinden sonra kamulaştırma yapılacak alandaki mülk sahipleri ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü bir toplantı daha gerçekleştirecek. Mülk sahipleri haklı olarak evlerinden çıkmadan kamulaştırma bedelini almak istiyorlar. Aksi durumda bir başka eve kiracı olarak taşınacaklar, sonra ise kamulaştırma bedeli ile aldıkları eve taşınmaları gerekecek ki bu doğru bir yaklaşım değil. Bu sebeple hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri süratle kendilerine ödenecek. Kamulaştırma olmayan geçici terk uygulaması yapılabilecek 50 konut sahibi ile ilgili de, bilgi alışverişinde bulunularak evlerin durumuna göre değerlendirme yapılacak. Ayrıca kiracıların da mağdur olmaması için destek olunacak.

VATANDAŞIN SIKINTISINI SUISTIMAL EDENLERE KARŞI DIKKATLI OLALIM

Açıklamasının sonunda Denizli; "Vatandaşlarımızın bir kısmının hayatlarının geçtiği mahalleden ayrılmak istememelerini anlaşılabilir bir şey. Kentin geleceği için yapılması zorunlu olan uygulamayla vatandaşlarımızın istekleri arasında bir denge noktası bulmalıyız. Damlacık sakinlerinin haklı ve yasal taleplerinin bir an önce hayata geçmesini sağlayacağız. En önemlisi de bu durumu bir toplumsal huzursuzluk alanı yaratacak kaynak olarak görenlere, vatandaşın sıkıntısını istismar edenlere karşıda dikkatli olmalıyız." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Damlacık'a İlknur Denizli Dokunuşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement