Çürümeye Terk Edilen Denizcilik Fakültesi İçin Yeni Umut - Son Dakika
Yerel

Çürümeye Terk Edilen Denizcilik Fakültesi İçin Yeni Umut

Çürümeye Terk Edilen Denizcilik Fakültesi İçin Yeni Umut

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve 3 yıldır çürümeye terk edilen Denizcilik Fakültesi binası, Vali Münir Karaloğlu'nun Bursa'ya Denizcilik Fakültesi açılmasını istemesi üzerine yeniden gündeme geldi.
Geçtiğimiz günlerde Bursa Teknik...

25.11.2013 13:33

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve 3 yıldır çürümeye terk edilen Denizcilik Fakültesi binası, Vali Münir Karaloğlu'nun Bursa'ya Denizcilik Fakültesi açılmasını istemesi üzerine yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Teknik Üniversitesi ve Orhangazi Üniversitesi'ni ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, "Bursa'ya Denizcilik Fakültesi kurulsun" dedi. Bu açıklamaların ardından akıllara Gemlik'te Denizcilik Fakültesi açılmak üzere Gemlik Belediyesi tarafından inşa edilen, fakat daha sonra herhangi bir teşebbüste bulunulmayan halihazırdaki bina geldi. Gemlik'te Denizcilik Fakültesi olarak yapılan bina senelerdir boş duruyor. Gemlik Belediyesi'nin trilyonlar harcadığı bu tesis çürümeye terk edilmiş durumda.

Belediye imkanlarıyla 2009 yılında temeli atılan ve kısa sürede tamamlanarak Uludağ Üniversitesi'ne teslim edilen bina 963 metrekare alan üzerine 3 kat olarak inşa edildi. Binanın her türlü alt yapısı, çevre aydınlatması, kalorifer tesisatı ve bahçe düzenlemesi Gemlik Belediyesi tarafından yapıldı.

Bursa'ya denizcilik ve uluslararası ilişkilerle ilgili lojistik bölümünün açılması gerektiğini söyleyen Vali Karaoğlu'nun bu isteği üzerine, Gemlik'te halihazırda bir bina ve buna elverişli yapının olduğunu söyleyen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, Gemlik'in coğrafi mevkii göz ardı edilmemelidir. Gemlik'te bulunan limanlar Türkiye'nin en önemli limanları arasında yer almaktadır. Buna rağmen Gemlik'teki Denizcilik Fakültesi faaliyete geçirilmemiştir. Mevut binanın Türk eğitimine ve Gemlik'e hizmet vermesini bekliyoruz. Denizcilik Fakültesinin açılması ile alakalı tek sıkıntının öğretim elemanı olduğunu biliyoruz. Valimizin desteği ve üniversite rektörlüğünün kararlı tutumu ile Gemlik Hukuk Fakültesinin ardından ilçemiz yeni bir fakülte kazanmış olacak. Burada başta ülkemiz olmak üzere dünya denizcilik sektöründe söz sahibi olacak fertler yetişecektir" dedi.

2011 yılında YÖK kılavuzuna girmesi beklenen, ancak aradan geçen 3 yıla yakın zamandır kadro eksikliği olduğu için eğitime başlamayan Denizcilik Fakültesi için Bursa Valisi Karaloğlu'nun konuya el atması Gemlik için sevinçle karşılandı.

Bilindiği gibi UÜ Senatosu'nun 28 Mart 2002 tarihli oturumunda alınan kararla kurulan Denizcilik Yüksekokulu'nun adı, daha sonra, Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na verdiği ve 9 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen önerge ile adı Gemlik Necati Kurtuluş Denizcilik Yüksekokulu olarak değiştirildi. 2010 yılında ise üniversite yönetimi Gemlik Sunğipek Yerleşkesi içinde kurulan Necati Kurtuluş Denizcilik Yüksekokulu'nun müdürlüğüne İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin'i getirdi.

Halihazırda Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu bulunan Gemlik Kampusu, Denizcilik Fakültesinin de eğitime başlaması sonrasında, bağımsız üniversite olmak için sadece bir fakülteye daha ihtiyaç duyacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çürümeye Terk Edilen Denizcilik Fakültesi İçin Yeni Umut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement