Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Sabah 09.45'de Oltu Kaymakamı Abdullah Şen'in makamında kabulünün ardından protokol ile birlikte törenin yapılacağı Kale Meydanına geçildi.

29.10.2013 12:57

Sabah 09.45'de Oltu Kaymakamı Abdullah Şen'in makamında kabulünün ardından protokol ile birlikte törenin yapılacağı Kale Meydanına geçildi. Saat 10.00'da başlayan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tören alanındakilerin bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe Kaymakamı Abdullah Şen yaptı. Kaymakam Şen konuşmasında öncelikle cumhuriyetin, devleti idare edecek en üst düzey kurumunun seçimle belirlenmesinden ibaret dar anlamının aşılması gerektiğini belirtti.

"Zira hem günümüzde hem de tarihte adı cumhuriyet olan ama halkına zulmeden örnekleri görmek mümkündür." Diyen Kaymakam Şen cumhuriyetin bir tabela olmaktan çok çok öte bir kavram olduğuna vurgu yaptı.

Günümüzde bazı çevrelerin kavramlar üzerinden yürüttükleri sanal tartışmalarla milletin enerjisini israf ettiklerini, dosta huzursuzluk düşmana güven sunan eylemler içerisinde olduklarına atıfta bulunan Şen, "Tüm bu oyunları görerek hareket etmek mecburiyetindeyiz. Cumhuriyetin ruhunu iyi özümseyip, birlik ve beraberlik içerisinde yeniden büyük Türkiye'nin inşası için var gücümüzle çalışmalıyız. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.

Daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören Yusuf Ziyabey Lisesi Bando Takımının eşliğinde tören geçişiyle sona erdi. Törenin ardından ilçe Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Ömer Murat Demirci, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, kutlama programını izlemeye gelen 113 yaşındaki Gülinar Aktürk'ün yanına giderek sohbet ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement