Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirne'de düzenlenen törenle kutlandı.

29.10.2012 12:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Edirne'de düzenlenen törenle kutlandı.

Edirne Valiliği'nde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Vali Duruer, tebrikleri kabulünün ardından sağanak nedeniyle Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu söyledi.

Türk milletinin cumhuriyeti benimseyerek değerlerine sımsıkı sarıldığını belirten Duruer, "Cumhuriyetimizin temel hedefi görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, öz güveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur" diye konuştu.

Türkiye'de yaşayan herkesin hür ve birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade eden Duruer, şunları dile getirdi:

"Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi, milletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Devlet, halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü denetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Bütün bunların teminatıysa cumhuriyettir. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, yurtta ve dünyada barış düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir."

-Atatürk'ün posterini taşıyan askerin elleri titredi-

Bando eşliğinde yapılan resmi geçit töreninde duygulu anlar yaşandı. Törene katılanların 10. Yıl Marşı'nı seslendirmeleri sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini taşıyan bir askerin heyecandan titreyen elleri dikkati çekti.

Marşın ardından vatandaşların alkışladığı askeri komutanı da öperek tebrik etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Muhabir: Gökhan Balcı/ Hakan Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement