Cumhuriyet Mahallesi'nde Görsel Kirliliğe Son - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Mahallesi'nde Görsel Kirliliğe Son

Cumhuriyet Mahallesi\'nde Görsel Kirliliğe Son

Melikgazi Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Mahallesi’nde çok yönlü bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bunlardan en önemlisinin görsel anlamda kirliliğe sebep olan binaların dış cephelerinin yenilenerek boyandığını söyledi.

03.06.2015 14:39

Melikgazi Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Mahallesi'nde çok yönlü bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve bunlardan en önemlisinin görsel anlamda kirliliğe sebep olan binaların dış cephelerinin yenilenerek boyandığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak görsel kirliliğe izin vermediklerini, daha önce birçok mahallede gerçekleştirilen dış cephe yenilenmesi ve boyama çalışmasının Cumhuriyet Mahallesi'nin trafiğe kapalı alanında devam ettiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Burada bulunan iş merkezlerimizin arzu ettiğimiz verimde olmadığını görüyoruz. Bunu iyileştirme açısından cephe çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Tabiki bu merkeze başka bir fonksiyon kazandırılmalı ve eski canlılığına kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalarımız sırasında bizleri anlayışla karşılayan esnaf kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Başkan Büyükkılıç, "Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilen dış cephe kaplama çalışması ile restorasyon çalışması tamamlanan İbrahim Tennuri Hazretleri Camii ve Türbesi ile Emir Sultan Camii ve Türbesi'nin görsel anlamda bir bütün oluşturduğunu, uzun bir aradan sonra İbrahim Tennuri Hazretleri Camii'nin bu Cuma günü kılınacak namaz ile yeniden ibadete açılacağını" sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Mahallesi esnafları da yaptıkları açıklamada "Melikgazi Belediyemizce yapılan bu çalışma mahallemize renk getirdi. Çevresi ile bütünleşen pırıl pırıl bir ortam oluşturuluyor. Emir Sultan ve İbrahim Tennuri Camilerinin restorasyon çalışmalarının yapılması bizleri son derece mutlu etmiştir. Böylesine güzel, anlamlı ve hayırlı bir hizmeti yerine getirdiği için belediye başkanımıza ve güler yüzlü ekibine teşekkür ediyoruz." dediler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Mahallesi'nde Görsel Kirliliğe Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement