Çubuk'ta Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapılacak

Çubuk\'ta Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapılacak

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edilen "Vahyin Gölgesinde' ve 'Gönüllerin Efendisi Peygamber' isimli bilgi yarışması yapılacak."

03.04.2013 10:13

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edilen "Vahyin Gölgesinde' ve 'Gönüllerin Efendisi Peygamber' isimli bilgi yarışması yapılacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edilen ve bu yıl ilki düzenlenen "Vahyin Gölgesinde" ve "Gönüllerin Efendisi Peygamber' isimli iki adet bilgi yarışması yapılacak.

Yarışmanın sınav şeklinde yapılacağını söyleyen yarışma koordinatörü Bünyamin Aktaş, düzenlenen her iki yarışmaya 6 bine yakın öğrencinin müracaat ettiğini belirtti. İlk yarışmanın "Vahyin Gölgesinde" isimli yarışma olduğunu kaydeden Aktaş, "Yarışmalara ilçemizdeki tüm okulların öğrencileri katılabiliyor. Yarışmalarımızda kişi sınırlaması yok. "Gönüllerin Efendisi Peygamber' isimli yarışmada, Peygamberimi Öğreniyorum ve Peygamberim isimli kitaplardan daha çok sorular sorulacak. "Vahyin Gölgesinde" isimli yarışmada ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Cep Maili'nden ve Kuranı Kerimden ilk dört süre, Yasin, Mülk süreleri ve son cüzden daha çok sorular sorulacak. Çoktan seçmeli sınav şeklinde olacak yarışmada 3 yanlış bir doğruyu götürecek. Liselerde toplam 100, ortaokullarda ise toplam 60 soru sorulacak. Dereceye girmek için Vahyin Gölgesinde isimli yarışmada en az yüzde elli diğer yarışmada ise en az yüzde 70 şartı aranmaktadır" dedi.

Her iki yarışmanın da bol hediyeli yarışmalar olduğunu vurgulayan Aktaş, "Tüm kategorilerdeki birinciler dizüstü bilgisayar, ikinciler yarım altın, üçüncüler küçük altın ile ödüllendirilecek. Ayrıca ilk 7'iye girenlere çeşitli hediyeler verilirken, ilk 10'a girenler ise Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Çanakkale Gezisi ile ödüllendirilecek" diye konuştu.

Yarışmalar için çok sayıda öğretmenin gönüllü olarak görev yaptığını hatırlatan Aktaş, ilçe genelinden yarışmaya katılımın çok olmasının da çok sevindirici olduğunu kaydetti. Aktaş, yarışmaların 13 -14 Nisan saat 10.00 ila 12.00 arasında Çubuk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çubuk Hayri Arslan Kız Meslek Liselerinde yapılacağını sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement