Çubuk'ta Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Hıdırellez Şenlikleri

Çubuk\'ta Hıdırellez Şenlikleri

Çubuk Belediyesi ve Ankaralılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Hıdrellez Şenlikleri, yoğun katılımla Karagöl'de yapıldı.

08.05.2012 12:13

Çubuk Belediyesi ve Ankaralılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Hıdrellez Şenlikleri, yoğun katılımla Karagöl'de yapıldı.

Türk toplumunun önemli bayramlarından biri olan hıdrellezin bazı kişilerin veya grupların tekellinde olmaması gerektiğini söyleyen Ankaralılar Derneği Başkanı Mehmet Ercan, bu nedenle ilk kez Çubuk'ta belediye ile birlikte aslına uygun bir şekilde hıdrellez şenliğini kutladıklarını anlattı.

Şenlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyleyen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, hıdrellezin birlik ve beraberlik getirmesini dileyerek, "Bu tür etkinlikler bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren münasebetlerdir. Bu etkinliklerde 7'den 77'ye herkes bir araya geliyor. Küçük büyük bir arada örflerimizi, geleneklerimizi ve adetlerimizi yaşatıyoruz. Rabbim gönlünüze göre versin, gününüz aydın, gözünüz aydın olsun. Hıdrellezin bereket, huzur getirmesini

diliyorum ve Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diliyorum" dedi.

Örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirten Belediye Başkanı Lokman Özden, hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü ifade ederek, "Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz. İnsanların huzur içerisinde bir kutlama yapabilmeleri için belediye olarak imkanlarımızı

seferber ettik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramı'nı kutluyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ve ekibine de ilçeye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Hıdrellez Şenliği'ne eşi Nevin Gökçek ile birlikte katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, şenliğe katılanlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Davul zurna eşliğinde karşılanan Başkan Gökçek ve beraberindekiler hıdrellez ateşinin yanında vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi, sohbet etti.

Şenlikte konuşan Başkan Gökçek, vatandaşların hıdrellezini kutlayarak şanslarının açık olmasını diledi. Çubuk'un son 5 sene içinde inanılmaz değişerek, daha çağdaş ve daha modern bir ilçe haline geldiğini kaydeden Başkan Gökçek, "Eşim ve ben en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Hıdrelleziniz kutlu olsun, inşallah bu sene hepimizin şansı daha açık olur. Yollarıyla, yaşam kalitesiyle Çubuk İlçemiz mükemmel bir hale geldi. İnşallah Karagöl'e de el atar, burasını da daha güzel bir hale getiririz. Her

zaman her yerde söyledim. Çubuk için, sizin için ne yapsak azdır. Sizin hakkınızı ödeyemeyiz. Sizleri gördüm mutlu oldum. Hepinizin şansı bol olsun. Allah her şeyi gönlünüze göre versin" dedi.

Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek daha sonra Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğinin açtığı standı gezerek, dernek üyeleriyle sohbet etti. Dernek üyelerinin gözleme ikramında bulunduğu stantta Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, gözleme açan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı vatandaşlar evlerinden getirdikleri malzemelerle piknik yaparken, Ankaralılar Derneği tarafından da şenliğe katılanlara et döner ayran, turşu ve gözleme ikram edildi.

Gençler ve çocuklar müzik eşliğinde eğlendi. Dağıtılan yumurtaların ve balonların renklendirdiği şenlikte çeşitli yarışmalar da yapıldı. Kaşıkta yumurta taşıma, yumurta tokuşturma, turşu yeme ve çuval yarışları yapılırken, dereceye girenler çeyrek altın ile ödüllendirildi. Bazı ailelerde piknik alanlarında tatil gününün tadını çıkarttı. Çocuklar için şenlikte, balon ve yumurta dağıtıldı. Küçük büyük herkesin yumurta boyayıp bir birleriyle tokuşturduğu şenliğe, halk büyük bir ilgi gösterdi.

Hıdrellez ateşinin yakılmasıyla başlayan şenliklerde, yerel sanatçılardan Ahmet Yılmaz ve Mahmut Başaran sahne aldığı. Ankara Seğmen Ekibinin de gösteri sundu şenlikte, Ankara havaları eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekilerek baharın gelişi kutlandı.

Başkentin saklı cenneti konumundaki krater göl olan Karagöl'de yapılan Hıdırellez Şenliklerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Nurdan Şanlı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankaralılar Derneği Başkanı Mehmet Ercan, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hamza Aydoğdu, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay

Acehan, Ankaralılar Derneği Kadın Kolları üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement