Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Sekreteri Cemal Uşşak, "Akil heyeti meselesinin rolü çok abartıldığı için muhalefet de haksız yere yükleniyor."

04.05.2013 21:34

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Sekreteri Cemal Uşşak, "Akil heyeti meselesinin rolü çok abartıldığı için muhalefet de haksız yere yükleniyor. Kimi vatandaşlarımız da taşıyamayacağımız yükü bizim üzerimize yükleyip taleplerde bulunuyor" dedi.

Kayseri'de Türkiye Küçük Millet Meclisi'ne konuk olan Uşşak, Kürt vatandaşlara kamusal alanda kendi dillerini konuşma imkanı verilmediğini söyledi.

Sosyolojik verilere göre Türkiye'deki insanların yüzde 65'inin kendini dindar saydığını belirten Uşşak, "Böyleyse nasıl bir dindarlığımız var ki anasının dilini konuşamayan insanların ızdırabını hissedemedik. Biz bu kanlı ve kirli savaşı 30 senedir neden yaşadık-" diye konuştu.

Ülkenin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışanlarla devletin mücadele etmesi gerektiğini ancak sorunun sadece silahla çözülemeyeceğini dile getiren Uşşak,

"Terör örgütü diye bir şey yok sayalım ama ülkede Kürtler var, onlar yok sayıldı. Kürtlerin, dillerini kamusal alanda konuşmasına izin verilmedi. Bu dilin öğretiminin imkanı şimdilerde hazırlanmaya başlandı. Bu ülkede 15-20 milyon Kürt yaşıyor. Bir dindar gönlün her türlü ızdırabı hissetmesi lazım. Bu ızdıraba çare üretmesi lazım. Kürt meselesi de bunun başında gelir" dedi.

Akil insanların faaliyetlerini anlatan Uşşak, "Akiller heyeti meselesinin rolü çok abartıldığı için muhalefet de haksız yere yükleniyor. Kimi vatandaşlarımız da taşıyamayacağımız yükü bizim üzerimize yükleyip taleplerde bulunuyor. Bu heyetin yaptığı sadece şu anda uygulanmakta olan sürecin doğruluğunu halka anlatmak. Heyetin büyük çoğunluğu zaten kalemiyle ve kelamıyla bunu anlatmaktaydı" diye konuştu.

Uşşak, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşlarının süreçle ilgili sorularını yanıtladı. - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement