Çorum Türk Ocakları'ndan "Ortadoğu ve Çözüm Süreci" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Çorum Türk Ocakları'ndan "Ortadoğu ve Çözüm Süreci" Konferansı

Çorum Türk Ocakları\'ndan "Ortadoğu ve Çözüm Süreci" Konferansı

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Mehmet Akif Okur, BDP'nin yeni anayasa sürecinde isteklerinin karşılanmadığı taktirde terör örgütüyle tehdit edeceğini söyledi.

04.05.2013 20:49

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, BDP'nin yeni anayasa sürecinde isteklerinin karşılanmadığı taktirde terör örgütüyle tehdit edeceğini söyledi.

Türk Ocakları Çorum Şubesi tarafından "Ortadoğu ve Çözüm Süreci" konulu bir konferans düzenlendi. Pithana Otel'de gerçekleştirilen konferansı Türk Ocakları Çorum Şube Başkanı Doç. Dr. Hilmi Demir ve üyeler izledi.

Kafkasya'dan Ortadoğu'ya Türkiye'nin etrafının ateş çemberiyle kaplı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Okur, Suriye'de bir iç savaş, Irak'ta ağır bir savaş yaşandığını, İran'ın ise her an müdahale olasılığı beklentisi içinde olduğunu belirtti. Okur, komşu ülkelerde yaşanan olayların Türkiye'yi de etkilediğini belirtti.

Bu gelişmelerin yanı sıra Türkiye'de terör sorunu yaşandığını hatırlatan Okur, Ortadoğu'daki dalgalanmaların terör olaylarını daha da tetiklediğine dikkat çekti. Okur, Suriye kriziyle birlikte terör örgütü PKK'nın kendisine yeni bir alan bulduğuna vurgu yaptı.

Suriye'nin kuzeyinde örgütün bir başka kolu olan PYD'nin yönettiği bir bölgenin ortaya çıktığını hatırlatan Okur, "PKK silah bıraksa da Öcalan'a bağlı bir grubun Suriye geçerek ABD ve uluslararası güçlerle işbirliği yapmayı istiyor" dedi.

Sürece Türkiye'den bakıldığında terörün biteceği, Kandil'den bakıldığında ise örgütün meşru kabul edileceği gibi iki ayrı algının bulunduğunu kaydeden Okur, dünyada tasfiye edilen terör örgütlerinin yapısına bakıldığında ağır darbeler vurulduğu, kaynaklarının kesildiği korkuya kapıldığının görüldüğünü kaydetti.

Okur, daha sonra Ortadoğu'da yaşanan olaylar ve Arap baharı ile ilgili açıklamalarda bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Türk Ocakları'ndan 'Ortadoğu ve Çözüm Süreci' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement