Çorum'da Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Çorum\'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Çorum'da, Turizm Haftası kutlamaları düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

16.04.2012 19:57

Çorum'da, Turizm Haftası kutlamaları düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Müze bahçesindeki programa Vali Nurullah Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü Dr. Önder İpek, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Vali Nurullah Çakır, turizmin her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini belirterek, "Sirkülasyon itibariyle gelir açısından turizm önemli bir konuma geldi. Güneş, kum, sahil üçgeninden farklı noktaya doğru destinasyon bilincinin oluştuğunu biliyoruz" dedi.

Turizmin kalite ve nitelik anlamında değişmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çakır, Çorum'un önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip bir il olduğunu kaydetti. Çakır'ın konuşmasının ardından Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, "Hitit Kültür Medeniyeti'nin Çorum Turizminde Değerlendirilmesi" konulu bir sunum yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, turizmin yaygın hale gelmesi için Çorum halkının turizm etkinliğinde aktif olarak yer alması gerektiğini söyledi.

Yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarının da Çorum turizminin gelişmesinde oynayacakları aktif rolün, bölgenin bir cazibe merkezi olmasını sağlayacağını dile getiren Gavaz, öncelikli olarak, bölge halkına yönelik, turizmin olumlu ve olumsuz yönlerini içeren bir bilgilendirme programına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Bu bağlamda Hitit Üniversitesi'nin, bölgede kültür turizmi ve Çorum'un tarihsel süreci ile ilgili eğitici faaliyetlerin arttırılması ve hızlandırılması konusunda kendi bünyesinde barındırdığı dinamikleri harekete geçirmeye hazır olduğunu açıklayan Gavaz, "Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin bir katalizör görevi görerek, Çorum halkının özellikle Hitit kültürü ve tarihi konusunda bilinçlendirilmesi ve ortak bir tarih bilinci oluşturulması konusunda son derece hassas ve sorumlu hareket ettiğini ve bu konudaki faaliyetlerin kısa zamanda ivme kazanacağını da belirtmek isterim. Merkezimizin danışma kurulunda bulunan Amerika, Avrupa ve Asya'daki ülkelerden çok sayıdaki saygın ve alanında yetkin bilim adamlarının Çorum'a gidip gelmeleri veya ortak projelerle üniversiteler arası ya da merkezler arası ortak işbirliği yapılması da Çorum'un uluslararası tanınırlığını attıracaktır" dedi.

Program ödül töreni, sema ve samah gösterisi ile ahşap el sanatları sergisinin açılışının ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement