Çorum'da Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri

Çorum\'da Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri

Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Hitit Üniversitesi ve Mimarlar Odası tarafından bir panel düzenlendi.

01.10.2012 19:48

Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Hitit Üniversitesi ve Mimarlar Odası tarafından bir panel düzenlendi.

Anitta Otel'de düzenlenen paneli İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü Dr. Önder İpek, Mimarlar Odası Başkanı Ulaş Tokgöz, Mimarlar Odası Genel Sekreteri Burak Torun, mimarlar ve üniversite öğrencileri izledi.

Panelde bir konuşma yapan Mimarlar Odası Başkanı Ulaş Tokgöz, kentlerin toplumsal olarak daha kapsayıcı, ulaşılabilir ve eşitlikçi, doğal veya insan kaynaklı krizler ve afetlere karşı koyması aynı zamanda herkes için ekonomik,eğitimsel ve yaratıcı olması gerektiğini söyledi..

Daha iyi kentler ve daha iyi yaşamlara sahip olabilmek için kent yönetiminin meslek odaları, üniversite ve sivil toplum örgütleri ile el ele vererek çalışmalar yapmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan Tokgöz, "Gelişmiş bütün toplumlarda ve kentlerde böyledir. Halkın kent yönetimine katılımının temel bir hak olduğunu yönetimin anlaması her türlü değişim ve dönüşüm projesin in halka danışarak yapılması gereklidir. Ben yaptım oldu bir taraf olmayan bertaraf olur mantığıyla ne daha iyi bir yaşam ne daha iyi bir kent ne de daha iyi bir ülke oluruz" dedi.

Panelde Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünal "Hitit Mimarisi ve Şehirciliği", Şapinuva Kazı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Süel de "Şapinuva Kazıları'nın Hitit Mimarisi'ne Katkıları" konularında sunum yaptı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement