Çorlu'da Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Çorlu'da Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı Gerçekleştirdi

Çorlu\'da Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı Gerçekleştirdi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 2014 yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı gerçekleştirildi.

05.03.2014 11:35

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 2014 yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı gerçekleştirildi.

TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında odaların üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ile halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak hususları çerçevesinde 'Oda Üyelerinin Ticari ve Sınai Hayatının Değerlendirilmesi' başlığı altında, ÇTSO 2014 yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı, Silverside Otelde gerçekleşti.

Toplantıda, Oda üyelerine ve Çorlu'ya yönelik yaptığı hizmetler hakkında bilgilerin vermesinin ardından Çorlu TSO'nun yaptığı çalışmalar sinevizyon eşliğinde takdim edildi. Toplantıya, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili, Çorlu Belediye Başkan Adayı Özlem Yemişçi, Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Oda Meslek Komite Üyeleri ve Başkanları, Disiplin Kurulu, odaların eski başkanları ve akademisyenler katıldı.

"ÜYELERİMİZİN SORUNLARINA DUYARLI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, 106 kişiden oluşan meslek komitelerinin, bölgenin üretimi ve ticaretteki sorunların çözümünde 'çekirdek' görevi üstlendiğini ifade etti. Bölge ekonomisinin gelişmesi için kendilerine birçok görev düştüğünü kaydeden Akgün, "Özellikle meslek komitelerimizin çok iyi çalışması ve projeler üretmesi gerekiyor. Meslek komitelerimizden gelen tüm kararlar odamız yönetimi tarafından titizlikle incelenerek bölgemizin gelişimi konusunda gerekli olan adımlar atılıyor. Birlik ve beraberlik ruhuyla bölge ekonomisinin geliştirilmesi, istihdamın ve ihracatın artırılması, bölgenin ekonomik potansiyelinin etkin biçimde geliştirilmesi, odamızın üyelerine ve bölgeye daha kaliteli hizmet vermesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Hedeflerimize başarıyla ulaşabilme konusunda takım ruhuyla hep beraber daha çok çalışacağız. Daha çok yatırım ve istihdam ile Çorlu ekonomisini daha da ileri noktalara taşıyacağız. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor ve bu görevlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bunun için yapmamız gereken en önemli şey; odamız, meslek komitelerimiz ve üyelerimizin nabzını hissedebilecek iletişimi sağlamaktır. Böylelikle meclisimiz, yönetim kurulumuz ve meslek komitelerimiz olarak; üyelerimizin odamızdan beklentilerini fazlasıyla karşılamaya, yaşadığı ülkenin, bölgenin, şehrin sanayicisinin ve üyelerimizin sorunlarına duyarlı olmaya devam edeceğiz" dedi.

"KOMİTELERİMİZ ESNAFIMIZIN VE SANAYİCİMİZİN NABZINI TUTAN BİRİMLERİMİZDİR"

Çorlu'nun sanayisi ve ticareti ile her geçen gün büyümekte olduğunu dile getiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu ise "Bizler, sanayicisi ile esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve siz değerli komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz, esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden alır, bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkarız. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber her zaman gerek meclis üyelerimizin gerekse siz komite üyelerimizin değerli görüşlerinin önemine inandık. Sizlerden bize ulaşan konularınız konularımız, sorunlarınız sorunlarımız oldu ve gereken neyse elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Konuşmalarımda özellikle altını çizdiğim bir nokta vardır ki, o da sizin sorunlarınızı sizden daha iyi kimsenin bilemeyeceğidir. Özellikle sektörel anlamda yaşanan sorunlarınızı, ancak siz bizlere ilettiğiniz takdirde bizler öğrenebilmekteyiz. O nedenledir ki istediğimiz daima iletişim içinde olmamız ve sağlıklı diyalog içerisinde yolumuza devam etmemizdir" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu'da Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement