Çocuklar İstedi, Başkan Cengiz Yaptı - Son Dakika
Yerel

Çocuklar İstedi, Başkan Cengiz Yaptı

Çocuklar İstedi, Başkan Cengiz Yaptı

Aziziye Belediyesi, mektup yazarak okullarının önüne park isteyen çocukların taleplerini yerine getirdi.

06.11.2012 15:39

Aziziye Belediyesi, mektup yazarak okullarının önüne park isteyen çocukların taleplerini yerine getirdi. Belediye, Ilıca'da bulunan TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu'nun önüne park yaptı. 4 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta çalışmalar devam ederken, kamelya, yeşil alan, yürüme parkurları ve aydınlatmalar tamamlandı. Parkın orta kısmına da çocuk oyun grubu yerleştirilecek.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza atıyor. "Haydi Çocuklar Hayalinizdeki Aziziye'yi Bizimle Paylaşın" adlı mektup kampanyasıyla ilçedeki öğrencilerle mektuplaşıyor. Çeşitli okullardan öğrencilerin yazdığı mektupları tek tek okuyan Başkan Cengiz, makul olan, belediyenin imkanlarına uygun talepleri de yerine getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Cengiz'e mektup yazarak okullarına davet eden TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, mektuplarında yoğun olarak okullarının yanına park istediler. Bu çalışma sezonunda ilçeye iki yeni park kazandıran Aziziye Belediyesi, Dadaşkent Abdulhamit Han Mahallesi'nin ardından, ikinci parkı Ilıca Şehit Jandarma

Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu'nun önüne yaptı. Çevre düzenlemesi tamamlanan parka bir de çocuk oyun grubu yerleştirilecek.

MEKTUPLAR TEK OKUNDU, TALEPLER YERİNE GETİRİLDİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, çocukların çok saf ve temiz duygularla yazdıkları mektuplarının tek tek okunarak değerlendirildiğini ve belediyenin imkanlarına uygun olan taleplerin yerine getirildiğini ifade etti. Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin de yazdıkları mektuplarla okullarına park istediklerini kaydeden Başkan Cengiz, "Öğrenciler yazdıkları mektuplarda özellikle okullarının önün park istemişlerdi. Biz de belediye olarak bu taleplerini değerlendirdik ve okul önünde bulunan boş bir alanı park olarak yaptık. 4 bin metrekare alan üzerine yürüme parkuru, kamelyaları, yeşil alanları, ağaçları, çiçekleri ve aydınlatmaları ile örnek bir park oluşturduk. Çocuk oyun grupları için de ihalemizi yaptık. Önümüzdeki hafta yeni yaptığımız iki parkla birlikte muhtelif yerlere 5 çocuk oyun grubu yerleştirilecek. Her yönüyle örnek bir ilçe oluşturmak adına yaptığımız çalışmaların önemli bir adımını da bu parklar oluşturuyordu. Hem çocuklarımızın taleplerini yerine getirmiş olduk, hem de ilçeye yakışır örnek bir park yaptık." dedi.

BAŞKAN CENGİZ'İ OKULA DAVET ETTİ, PARK İSTEDİLER

Mektup kampanyasının önemine vurgu yapan Başkan Cengiz, "Sosyal sorumluluk projelerimizden olan 'Haydi Çocuklar Hayalinizdeki Aziziye'yi Bizimle Paylaşın' adlı mektup kampanyamız oldukça güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor. Gelişen teknoloji karşısında neredeyse yok olan mektuplaşma kültürünü yaşattığımız gibi, ilçemizde geleceğimiz olan çocuklarımız da söz sahibi oluyorlar. Belki birebir iletişimde dile getiremediklerini mektupla aktarıyorlar. TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinden de mektup aldık ve öncelikle yaptıkları davete icabet ettik. Öğrencilerle sohbet ettik ve beklentilerini dinledik. Mektuplarında belirttikleri talepleri sözlü olarak da ilettiler ve okulun hemen yanına çok güzel bir peyzaj çalışmasıyla örnek bir park oluşturduk. İlçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

MUHTAR VE ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Ömer Akkaya ise, mahallesine yapılan parkın örnek olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız toz toprak içerisinde oynuyor, büyüklerimiz boş zamanlarını değerlendirecek alan bulamıyorlardı. Biz belediye başkanımızın diğer tüm hizmetlerinden olduğu gibi. Mahallemize yapılan bu parktan da çok memnun olduk. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz." dedi.

TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri de, boş zamanlarını parkta değerlendirdiklerini söylediler ve park isteklerinin yerine getirilmesinden dolayı Başkan Cengiz'e teşekkür ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar İstedi, Başkan Cengiz Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement