Çocuk Valinin İsteğine, Başkan Ürgüp'ten Ödenek Yetersizliği Yanıtı - Son Dakika
Yerel

Çocuk Valinin İsteğine, Başkan Ürgüp'ten Ödenek Yetersizliği Yanıtı

Çocuk Valinin İsteğine, Başkan Ürgüp\'ten Ödenek Yetersizliği Yanıtı

Vali Ali Kolat'ın koltuğuna oturan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivanoğlu bazı kurum müdürlerini arayarak çeşitli isteklerde bulundu.

22.04.2011 16:36

Sivas'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Vali Ali Kolat'ın koltuğuna oturan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivanoğlu bazı kurum müdürlerini arayarak çeşitli isteklerde bulundu. Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp'ü de telefonla arayan Pehlivanoğlu, okul önlerine kasis ve üst geçit, mahallelere de park yapılmasını istedi. Başkan Ürgüp ise ödenek yetersizliği olduğunu belirterek valilikten yardım istedi.

Vali Ali Kolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu devredeceği 60'ıncı Yıl İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivanoğlu'nu makamında kabul etti. Öğrenci ile bir süre sohbet eden ve valinin görevleri hakkında bilgi veren Kolat daha sonra koltuğunu Pehlivanoğlu'na teslim etti. Koltuğa oturan Ahmet Pehlivanoğlu, bazı kurum müdürlerini arayarak isteklerde bulundu. İlk olarak Emniyet Müdürlüğü'nü arayan Pehlivanoğlu, görüntülü telefon ile Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın koltuğuna oturan ilköğretim öğrencisi ile konuştu. Pehlivanoğlu, öğrenciler arasındaki bıçaklanma olaylarına dikkat çekerek, bu konuda önlemler alınmasını istediğini belirtti. Bu arada, Vali Kolat da, öğrenciye ne konuşacağı yönünde zaman zaman yardım etti. Ahmet Pehlivanoğlu daha sonra da yıkılan okul duvarlarının tamir edilmesini istedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile de görüşmek istediğini söyleyen 'çocuk vali' Ahmet Pehlivanoğlu üçüncü denemesinde telefonla Başkan Ürgüp'e ulaştı. Pehlivanoğlu, Ürgüp'ten okul önlerindeki caddelere kasis ve üst geçit yapılmasını istedi. Okulların bulunduğu mahallelere çocuk oyun alanları ve parklar da yapılmasını isteyen Ahmet Pehlivanoğlu'na yanı veren Başkan Doğan Ürgüp ödenek yetersizliklerinin olduğunu, ancak valilik tarafından maddi destek sağlanması halinde bu istekleri yerine getirebileceklerini söyledi.

Vali Ali Kolat'tan onay alan Ahmet Pehlivanoğlu, belediyeye bu konuda yardımcı olacakları cevabını verdi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Çocuk Valinin İsteğine, Başkan Ürgüp'ten Ödenek Yetersizliği Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement