Çocuk Kütüphanesi Rekor Kırdı - Son Dakika
Yerel

Çocuk Kütüphanesi Rekor Kırdı

Çocuk Kütüphanesi Rekor Kırdı

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi bünyesindeki Esma Ocak Çocuk Kütüphanesi, ziyaretçi, aktif üye ve ödünç verilen kitap sayılarında rekor kırdı.

26.09.2013 17:07  Güncelleme: 17:08

Diyarbakır'da 2011 yılında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Kompleksi içerisinde hizmet vermeye başlayan Esma Ocak Çocuk Kütüphanesi,2013 yılı ilk yarısında ziyaretçi, aktif üye ve ödünç verilen kitap sayılarında rekor kırdı. Kütüphaneye altı ayda 7-14 yaş arası 21 bin 482 çocuk ziyaret etti.

GÜLER YÜZLÜ, ÇEŞİTLİ VE KALİTELİ HİZMET ETKEN OLDU

2012 yılının 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında 18 bin 360 kişi tarafından ziyaret edilen Esma Ocak Çocuk Kütüphanesi, 2013 yılında bu sayıyı 21 bin 482 gibi rekor sayıya ulaştırdı. Kütüphanenin sorumlusu Ekrem Sekmen, bu başarıyı personelin güler yüzlü oluşu, verilen hizmetlerin çeşitliliği ve hizmet kalitesinin yüksekliğine bağladı.

YILDA 45 BİN ÇOCUK YARARLANIYOR

Kütüphanenin geçen yıl bin 450 civarında olan aktif üye sayısının da bu yılın ilk altı ayı itibarıyla 2 bine çıktığını kaydeden Sekmen, 2013 yılının ikinci altı ayında da bu rakamların daha da yukarılara çıkmasını beklediklerini söyledi. Yılda 45 bine yakın çocuğun, kütüphaneden yararlandığını söyleyen Esma Ocak Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Ekrem Sekmen, özellikle 2012 yılında birçok organizasyon yaparak çocuklara kitap sevgisini aşılamaya çalıştıklarını, bunun meyvesini de aldıklarını belirtti.

SÜREKLİ ARTIŞ SÖZ KONUSU

Esma Ocak Çocuk Kütüphanesinin 2013 yılında ziyaretçi bakımından 21 bin 482 gibi rekor sayıya ulaştırdığını aktaran kütüphane sorumlusu Ekrem Sekmen, "Bu başarıyı personelin güler yüzlü oluşu, verilen hizmetlerin çeşitliliği ve hizmet kalitesinin yüksekliği getirdi diyebiliriz. Ödünç verilen işlemlerde de toplam sayımız 7 bin 490'dır. Bu rakamlarda geçen yıllara kıyasla yüzde 25-30'luk bir artış anlamına geliyor. Yani sürekli bir artış söz konusudur" dedi.

ÇOK ÇEŞİTLİ HİZMETLER VERİLİYOR

Kitap hizmetleri yanında sunulan internet hizmeti ile çocukların her türlü bilgiye ulaşabilmesinin de önünü açtıklarını kaydeden Sekmen, çocuk oyun ve kütüphane salonu, Satranç, Play station gibi salonlar ile teknoloji ve okuma salonları gibi hizmetin çok çeşitli olduğunu ifade etti.

DİYARBAKIRLILAR KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİYOR

Özellikle Diyarbakırlı çocukların kitap okumayı çok sevdiğini dile getiren Sekmen, "Bu kütüphanemizdeki kayıtlı aktif üye sayısı da bunu kanıtlıyor. Kurulduğumuz 2011 yılından bu güne kadar sürekli artan aktif üye sayımız ve ziyaretçilerimiz ile ödünç verilen kitap sayısıyla ve yapmış olduğumuz yenilikler ve birçok organizasyon ile bunu başardığımız görülüyor" diye konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çocuk Kütüphanesi Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement