Çıraklık Okulu İçin Girişimler Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Çıraklık Okulu İçin Girişimler Başlayacak

Çıraklık Okulu İçin Girişimler Başlayacak

Akçakale'de faaliyet gösteren farklı meslek dallarındaki esnafın ilçe merkezinde Çıraklık Okulu için gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtildi.

03.03.2014 11:00

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat Akçakale'deki esnaflar için ustalık ve çıraklık okul sözünü verdi. Akçakale Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Akçakale Esnafı ve Sanatkarlar Odası Yönetimi Akçakale Kaymakamı Fırat'ı makamında ziyaret etti.

Akçakale Esnafı ve Sanatkarlar Odası Başkanlığındaki (ESOB) yönetim ve esnaf Kaymakam Fırat'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Kaymakam Fırat ziyaretlerinden dolayı ilçe esnafına ve Esnafı ve Sanatkarlar Odası (ESOB) yönetimine duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçe esnafını ve sanatkarlar odası yönetimini dinleyen Kaymakam Fırat, ilçede eksik olan ustalık ve çıraklık okulunun açılması için girişimler başlatacağı müjdesini verdi.

Konuyla ilgili olarak, Kaymakam Fırat; ilçede faaliyet gösteren yaklaşık 100 farklı meslek kollarında çalışmakta olan esnafın Şanlıurfa'ya giderek ustalık ve çıraklık belgesi almak için çok zahmet çekmekte olduklarını belirtti.

Kaymakam Fırat mesleki eğitime yönelik kursların imkânlar dahilinde ilçede verilebilmesi için girişimlere başlayacağının sözünü, Esnafı ve Sanatkarlar Odası (ESOB) yönetimine ve esnafa müjdeledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Ömer Ay ise, "Esnafımızla beraber ilçe kaymakamımızı ziyaret ettik. Esnafımızın eksikliklerini ve ihtiyaçlarını sayın kaymakamımıza illettik. Sağ olsunlar ilçe kaymakamımız bu konulara duyarlı kalarak bizlere, ustalık ve çıraklık okulunun açılması için çalışmalar başlatacağının sözünü verdi. Ben ilçemiz ve esnafımızı adına sayın kaymakamımıza teşekkür ederim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çıraklık Okulu İçin Girişimler Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement