Çine'de Kayısı Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Çine'de Kayısı Hasadı Başladı

Çine\'de Kayısı Hasadı Başladı

Aydın'ın Çine ilçesinde faaliyet gösteren bir şirket, Colarado, Madison, Mogador gibi çeşitlerinden oluşan kayısı bahçesinden kayısı hasadı yapıldı.

10.05.2014 08:28  Güncelleme: 09:35

Aydın'ın Çine ilçesinde faaliyet gösteren bir şirket, bünyesindeki 143 dekarlık arazide tesis edilen Colarado, Madison, Mogador gibi çeşitlerinden oluşan kayısı bahçesinden kayısı hasadı yapıldı.

Aydın'ın Çine ilçesinde faaliyet gösteren bir şirket, bünyesinde bulunduğu ve tesis ettiği elverişsiz tarım arazisinde 2012 yılında yoğun bir emek harcayarak ıslah çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda 143 dekarlık bir arazide tesis edilen ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ÇATAK Projesi kapsamında da değerlendirilen Colarado, Madison, Mogador çeşitlerinden oluşan kayısı bahçesinden kayısı hasadı yapıldı.

"AYDIN MEYVECİLİĞİ AÇISINDAN OLUMLU BİR GELİŞMEDİR"

Yapılan bu erken hasadın Aydın meyveciliğinin gelişmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Çine ilçemizde bir zeytincilik firması bünyesinde 2012 yılında tesis edilen 450 dekarlık meyve bahçesinin 143 dekarlık kısmında henüz tesisin 2. yılında olmasına rağmen yaklaşık 30 ton kayısı hasadının yapılması, Aydın ili meyveciliği adına umut vadetmektedir. Yapılan hasadın da 1 Mayıs gibi erken bir tarihte olması ve hasat edilen ürünün kalitesinin yadsınamaz olması gelecek yıllarda Aydın'da meyveciliğin gelişmesi açısında olumlu bir gelişmedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çine'de Kayısı Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement