Çiftçinin Bayramına Nilüfer Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Çiftçinin Bayramına Nilüfer Sahip Çıktı

Çiftçinin Bayramına Nilüfer Sahip Çıktı

Soma faciası sebebiyle ertelenen Çiftçi Bayramı gecikmeli olarak kutlandı.

19.06.2014 12:53  Güncelleme: 12:54

Soma faciası sebebiyle ertelenen Çiftçi Bayramı gecikmeli olarak kutlandı.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından Tahtalı Mahallesi'nde düzenlenen kutlamada hep bir ağızdan şarkılar söylendi, aynı sofradan yemekler yendi. Belediye Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun, Nilüfer Belediyesi'nin kırsal alana yönelik çalışmalarını anlatarak, "Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte kırsal alanda Nilüfer Belediyesi olarak sorumluluklarımızın arttığının farkındayız. Kırsal alanların, bu dönemde kalkınması için önemli görevler yüklendik. Maksadımız, mahalle haline gelen köylerimizin kimliğini kaybetmeden hizmetlerimizden yararlanmasını sağlamak. Kırsal alanda bulunan mahallelerimizin her birinde, ürün çeşitliliğini artırmak ve çiftçinin, emeğinin karşılığını alması için elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak biz, çiftçilerimizin köylerinden vazgeçmelerini değil; köyünde mutlu, üreten, alın terinin karşılığını alan fertler olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Tahtalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Oktay da topraklarının değerinin her geçen gün azalmasından büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

Tarımın meselelerinin anlatıldığı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Nilüfer Belediyesi Çevre Danışmanı Arca Atay'ın yaptığı panele, Ziraat Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Çiftçi Mehmet Yılmaz ve İlhan Sancar katıldı. Panelin ardından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Daha sonra Şef Filiz Başıbüyük yönetiminde BOSCH Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Sevilen şarkıları seslendiren koro büyük ilgi gördü. Koronun şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Tahtalı Kadın Derneği tarafından yapılan yemekler aynı sofradan yenirken, Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu da konser verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçinin Bayramına Nilüfer Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement