CHP'nin Kuruluşunun 91. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Kuruluşunun 91. Yıldönümü

CHP\'nin Kuruluşunun 91. Yıldönümü

CHP'nin kuruluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla Menteşe'de tören düzenlendi.

09.09.2014 14:19

Menteşe ilçesinde, CHP'nin 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Menteşe ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Törende konuşan CHP İl Başkan Yardımcısı Suat Özbek, CHP kuruluşunun 91. yılının, haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. CHP'nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dernek teşkilatından partiye dönüştürüldüğünü anlatan Özbek, şöyle konuştu:

"Yurt severler tarafından Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı ile kurulan örgütümüz, Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının ardından, Kurtuluş Savaşı'nda sivil direniş gücü olarak tanınmıştır. Bu kurultayda, cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık ve devrimcilikten oluşan altı ok ile partinin ana programı belirlenmiş, 1935'teki 4. kurultayda da bugünkü 'Cumhuriyet Halk Partisi' adını benimsemiştir."

CHP dışında birçok partinin kapandığını ifade eden Özbek, Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasiyi kuran parti olarak CHP'nin Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa edeceğine inandığını dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin Kuruluşunun 91. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement