CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü

CHP\'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü

CHP Niğde İl Başkanlığınca düzenlenen etkinlikle partinin 90. kuruluş yıl yönümü kutlandı

14.09.2013 01:00

CHP Niğde İl Başkanlığı, düzenlediği etkinlikle partinin 90. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kent merkezine bağlı Fertek beldesinde bulunan Göl Gazinosu'nda düzenlenen gecede, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan konukları karşıladı.

Etkinlikte konuşan Şafak, CHP'nin, Anadolu'nun tozlu yollarında, dumanlı dağlarında, çoban ateşleriyle kurulduğunu belirterek, partiye bugün daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şafak, Türkiye'de, 1923-1950 yılında yapılan demir yollarının 3 bin 850 kilometre olmasına rağmen, 950-2002 yılına kadar yapılan demir yolunun ise 900 kilometre olduğunu kaydetti. Bununla birlikte Türkiye'ye yabancı marka araçların girdiğini hatırlatan Şafak, şöyle devam etti:

"Eğer demiryollarına devam etmiş olsaydık bugün Türkiye'nin bir trilyonun üzerinde parası cebinde olacaktı. Türkiye'de son günlerde ekonomik kriz var. 10 yıldır Türkiye'yi yalancı cennet mekanda uyuttular."

CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan ise AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın sürekli CHP'yi eleştirmesindeki nedenin, ülke ekonomisinin kötüye gitmesi, demokratik açılımın başarısız olması, Türkiye'nin dünyada yalnız kalmış bir ülke konumuna gelmesi olduğunu ileri sürerek şunları ifade etti:

"Yolun sonu göründü, ufukta sandık göründü. Çocuklarımıza, torunlarımıza yaşanılabilir bir ülke bırakmak bizim tarihi bir sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk sadece yönetim ile sınırlı kalmamalı, topyekün bir çalışma seferberliği başlatmalıyız. Eleştirileri öneriye çevirerek, enerjimizi içe doğru değil dışa doğru kullanmak zorundayız."

Etkinlik, konuşmaların ardından müzik dinletisiyle sona erdi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement