CHP Milletvekilleri, Depremde Tarım Aletleri Enkaz Altında Kalan Çiftçileri Ziyaret Etti… Gaytancıoğlu: "Bir An Önce Hasar Tespitleri Yapılsın" - Son Dakika
Yerel

CHP Milletvekilleri, Depremde Tarım Aletleri Enkaz Altında Kalan Çiftçileri Ziyaret Etti… Gaytancıoğlu: "Bir An Önce Hasar Tespitleri Yapılsın"

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, Gaziantep Nurdağı Gedikli köyünde; depremlerde tarım aletleri zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Daha borcu, kredisi vardır. Kullanılmaz halde, sigortası varmış. Üreticilerimizin bir an önce hasar tespitleri yapılsın. Sigortaları ödensin. Bir an önce bu traktörün tarlaya gitmesi lazım" dedi.

24.02.2023 17:52  Güncelleme: 17:57

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, Gaziantep Nurdağı Gedikli köyünde; depremlerde tarım aletleri zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Daha borcu, kredisi vardır. Kullanılmaz halde, sigortası varmış. Üreticilerimizin bir an önce hasar tespitleri yapılsın. Sigortaları ödensin. Bir an önce bu traktörün tarlaya gitmesi lazım" dedi.

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, deprem bölgesindeki incelemelerini sürdürüyor. Komisyon üyesi CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun; Gaziantep Nurdağı Gedikli köyünde tarım aletleri enkaz altında kalan çiftçilerin sorunlarını dinledi.

"TRAKTÖRÜN TARLAYA GİTMESİ LAZIM"

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Öğrendiğimiz kadarıyla bu traktör yeni. Lastikleri bile yeni. Daha borcu, kredisi vardır. Kullanılmaz halde, sigortası varmış. Üreticilerimizin bir an önce hasar tespitleri yapılsın. Sigortaları ödensin. Bir an önce bu traktörün tarlaya gitmesi lazım."

"TARIMSAL ÜRETİMDE KALIP ÜRETİM YAPMAK İSTİYORLAR"

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, şöyle konuştu:

"Mazotu hazır, yeni de bir traktör almış daha araziye girmemiş traktör, kendi hayatlarını da kaybetmişler ama geriye kalan çocukları üretim yapacaklar işte traktörün hali bu. Alet, ekipman göçüğün altında, çiftçimiz zorda. Gördüğümüz manzara bizi fazlasıyla üzdü. Köyümüzde çok fazla yıkılmış ev var. Tabi çok sayıda can kaybı var. Bugün depremin üzerinden 18 gün geçti. İnsanlar yeniden hayata tutunmaya çalışıyorlar. Tarımsal üretimde kalıp üretim yapmak istiyorlar. Ama gördüğümüz kadarıyla tarımsal üretim yapacak, tarlasını sürecek traktörü yok artık çiftçimizin."

"NASIL EKİP, DİKECEKLER? NASIL ÜRETİMDE KALACAKLAR?"

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise şunları söyledi:

"İlk ekimini yapacakmış, ekim yapmadan enkazın altında kalmış. Bu vatandaşlar ne yapacaklar. Nasıl ekip, dikecekler? Nasıl üretimde kalacaklar? Tablo bu… Bu mibzer ekim yapacaktı. Mibzer tarlaya değil hiçbir yere girmez. Tohum ekeceklerdi, tohum ekme mibzerinin hali."

"ÇİFTÇİLERİMİZ BENDEN SU GÜVENCESİ BEKLİYOR"

Sulama Kooperatifi Başkanı da, şunları kaydetti:

"Bu yıl ne olacağını bilemiyoruz. 8-10 tane trafomuz hepsi yerde. Ben TEDAŞ ekibiyle görüştüm. Ne zaman yapılacağını da bilmiyoruz. Suyu yer altından çekiyorduk. Kuyuların ne olduğunu bilmiyoruz. Biz dedik ki, 'Kuyularımızı bir an önce faaliyete geçirin, biz bir çalıştıralım, ona göre göçük mü oldu, su mu bitti?' bilemiyoruz. Çiftçilerimiz benden su güvencesi bekliyor. Eğer olmayacaksa biz ekim yaptıramayacağız."

CHP Milletvekilleri, Depremde Tarım Aletleri Enkaz Altında Kalan Çiftçileri Ziyaret Etti… Gaytancıoğlu: "Bir An Önce Hasar Tespitleri Yapılsın"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel CHP Milletvekilleri, Depremde Tarım Aletleri Enkaz Altında Kalan Çiftçileri Ziyaret Etti… Gaytancıoğlu: 'Bir An Önce Hasar Tespitleri Yapılsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement