CHP'li Başkanın Katil Sanığı Yine Konuşmadı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Başkanın Katil Sanığı Yine Konuşmadı

CHP\'li Başkanın Katil Sanığı Yine Konuşmadı

54 yaşındaki Mustafa Coşkun Özçakmak, tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında, ruhsal rahatsızlığının devam ettiğini belirterek susma hakkını kullandı.

07.04.2011 16:30

Adana'nın metropol Seyhan İlçesi Belediye eski Başkanı, Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı CHP'li 61 yaşındaki Ahmet Cevdet Yağ'ı tabancayla öldürdükten 58 gün sonra polise teslim olan 54 yaşındaki Mustafa Coşkun Özçakmak, tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında, ruhsal rahatsızlığının devam ettiğini belirterek susma hakkını kullandı.

İnşaat mühendisi ve müteahhit 2 çocuk babası Ahmet Cevdet Yağ'ı, 12 Ocak'ta adaşı olan amcasının oğlunun Akkapı Mezarlığı'ndaki cenaze töreninden sonra aracına bindiği sırada kurşunlayarak öldüren Mustafa Coşkun Özçakmak'ın Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Özçakmak, duruşmaya siyah takım elbise, beyaz gömlek ve kısa saçlarıyla çıktı. Yakalandığında da üzerindeki yeni kıyafet, ayakkabı ve pardösü ile dikkat çeken Özçakmak, ruh sağlığının iyi olmadığını belirterek savunma için süre istemişti. Rahatsızlığının devam ettiğini ve cezaevinde ilaç kullandığını ifade ederek susma hakkını kullanacağını söyleyen Özçakmak, "Ben sağlıksızım. Cezaevinde müşahede altındayım. Özür diliyorum. Adaletin karşısında boynum kıldan incedir" dedi. Öldürülen Yağ'ın kendisine yardım ettiği yönündeki sölentilerin doğru olmadığını iddia eden Özçakmak, "Bana kimse yardım etmedi. 1993 yılında Ahmet Cevdet Yağ'ın adaylığını ben sağladım. Hatta ona bin TL yardım da bulundum. Bu parayı bana 1999 yılında 1100 TL olarak iade etti. '100 TL'yi de arkadaşlarına verirsin' dedi. Şikayetçiler at izi ile it izini bir birine karıştırıyorlar" diye konuştu.

Öldürülen Yağ'ın eşi Handan Yağ, sanığı ilk kez gördüğünü belirterek "Sanık ne zamana ve nereye kadar susacağını merak ediyorum. Önce Allah'a sonra da adalete güveniyorum. En ağır cezayı alacağına inanıyorum" dedi.

Oğlu Gökhan Yağ ise olayı anlatarak, "Sanık hiç bir şey söylemeden babama kurşun sıkmaya başladı. Yere düştükten sonra da sıktı. Kaçarken peşinden koştuk. Ancak şarjörünü değiştirerek havaya, sonra da bize doğru ateş ederek narenciye bahçesine kaçtı. Neden yaptığını bilmiyorum. Adalete güveniyorum" dedi. Kızı Mine Yağ da şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın, olaydan önce Engin Yağ adına kayıtlı bir telefon ile görüşme yaptığı tespit edilen Coşkun Salman hakkında araştırma yapılmasına, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek muayenesinin yapılıp, müşahedesi gerekmiyorsa rapor düzenlenmesine, gerekiyorsa mahkemeden talepte bulunulmasına, karar vererek duruşmayı erteledi.

Yağ'ın katil zanlısı olarak aranan 'Jilet Coşkun' lakaplı Mustafa Coşkun Özçakmak'ın, 1 adam öldürme, 3 ruhsatsız silah bulundurmak suçundan olmak üzere 4 sabıka kaydı bulunuyor. Ahmet Cevdet Yağ, 1994- 99 yıllara arasında, Adana'nın en büyük ilçesi olan Seyhan'da ANAP'tan Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

MKA - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel CHP'li Başkanın Katil Sanığı Yine Konuşmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement