CHP İzmir'de 10 Ekim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

CHP İzmir'de 10 Ekim Heyecanı

CHP İzmir\'de 10 Ekim Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 10 Ekim’de ünlü gazeteciler, akademisyenler ve CHP genel başkan yardımcılarının konuşmacı olarak katılım sağlayacağı “Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından Türkiye” başlıklı konferans için hazırlıklarını tamamladı.

08.10.2014 13:17

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 10 Ekim'de ünlü gazeteciler, akademisyenler ve CHP genel başkan yardımcılarının konuşmacı olarak katılım sağlayacağı "Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından Türkiye" başlıklı konferans için hazırlıklarını tamamladı.

2014 yılında yaşanan iki seçimin ardından genel bir değerlendirme yapılması ve yaklaşan genel seçimler öncesi yol haritasının belirlenmesi için, yapılacak olan konferansı çok önemsediklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Yaşanan seçimlerin ardından yapılacak durum tespiti, hem İzmir, hem de Türkiye'nin 2015 seçimleri öncesi manzarasını net bir şekilde önümüze koyacaktır" dedi. 10 Ekim'de gerçekleşecek organizasyona Türkiye'nin yakından tanıdığı gazetecilerin ve akademisyenlerin yanısıra, genel başkan yardımcılarının da katılacağını belirten Engin, şunları söyledi:

ÖNEMLİ TESPİTLER YAPILACAK

"İzmir'de göreve geldiğimiz günden bu yana farklı bir yol izliyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, yaşadığımız seçimlerde sadece o günü yaşamak yerine, herkesin katılımıyla bizden sonrası içinde elle tutulur veriler ve yöntemler bırakmaya çalışıyoruz. Bu anlamda, Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından Türkiye" başlıklı konferans bizim için çok büyük önem taşıyor. Bu konferansı planlarken amacımız, yaşanan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İzmir, dışardan bakınca nasıl bir sınav verdi, partimizin yaptığı çalışmalarda nasıl geri dönüşler yaşandı gibi soruların yanıtlanmasıdır. İşe Türkiye açısından bakınca da yaşanan gergin ortam, seçimler sonrasında oluşan son durum ve bundan sonra yaşanabilecekler hakkında önemli tespitler yapılacağına hiç kuşkumuz yok."

KENDİ PAYIMIZA DÜŞENİ ALACAĞIZ

10 Ekim'de yapılacak konferansın 2014 yılında yaşanan seçimler sonrasında yapılacak en kapsamlı değerlendirmelere sahne olacağını belirten CHP İzmir il başkanı Ali Engin, Parti olarakta bu konferanstan çıkacak sonuçlara göre yeni çalışma yöntemleri belirleyebileceklerini söyledi. Engin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığınız işlerde eleştiri kabul etmez, her şeyin en iyisini ben bilirim kafasına sahipseniz hangi işi yaparsanız yapın başarılı olmanız mümkün değil. Bu konferansta yapılacak değerlendirmeler ve ortaya çıkacak sonuçtan kendi payımıza düşeni elbette ki alacağız. Bizlere önerilecek veya etkii olacağına inandığımız yeni çalışma yöntemlerini uygulayacağız. Dünya ve Türkiye değişirken kendinizi ve yöntemlerinizi değiştirmez, yapılan eleştirelerden ders çıkarmazsanız, geçici başarılardan öteye gidemezsiniz. Onu içindir ki, 10 Ekim'de yapacağımız konferans bizim için çok önemli. Konferansa birbirinden değerli isimleri konuşmacı olarak davet ettik. İzmir'in kanaat önderleri, bilim insanları, gazetecileri, siyasetçileri ve daha bir çok önemli insanda konferansımıza katılım sağlayacak. Bu önemli işe imza atmak bizim için son derece önemliydi, Konferanstan çıkacak sonuçları, katılımcıların değerlendirmelerini de, kısa süre sonra kamuoyuyla paylaşmayı planlıyoruz."

KİMLER KATILIYOR

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek, "Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından Türkiye" başlıklı konferans, 10 Ekim Cuma günü saat 09.30'da Narlıdere Kaya Termal Otel'de gerçekleşecek. Konferansa ünlü gazeteciler Ahmet Hakan ve Şükrü Küçükşahin ile birlikte Bilgi, Sabancı, Marmara ve Ege üniversitelerinden akademisyenlerde konuşmacı olarak katılacak. Diğer konuşmacılar arasında CHP Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata, Burhan Şenatalar ve Selin Sayek Böke'de yer alıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP İzmir'de 10 Ekim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement