CHP Giresun'da Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Sürecini Başlattı - Son Dakika
Yerel

CHP Giresun'da Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Sürecini Başlattı

CHP Giresun\'da Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Sürecini Başlattı

CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının 8 Temmuz'da başlayacağını ve 31 Temmuz'da sona ereceğini belirtti.

18.06.2013 13:13

CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının 8 Temmuz'da başlayacağını ve 31 Temmuz'da sona ereceğini belirtti. Ayrıca genel merkezin gönderdiği genelgeye göre il, ilçe ve yönetim kurulu üyelerinin ise aday olmak istemesi halinde 15 Temmuz'a kadar görevinden istifa etmesi gerekiyor.

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında partisinin aday adaylığı ile ilgili gönderdiği genelgeyi açıkladı. Genelgeye göre 8 Temmuz'da aday adaylığı başvurularının başlayacağını ve 31 Temmuz'da sona ereceğini söyleyen Karaibrahim il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin ise 15 Temmuz'a kadar istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Karaibrahim "Yerel seçim startı verilmiş durumdadır. Bunu aday adaylığı sürecinin başlamasıyla daha iyi anlıyoruz. İlk etapta partimizin il ve ilçe yönetim organlarında görev alanlar 15 temmuz pazartesi günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa edecekler. İstifa dilekçelerini il başkanlığına getirecekler. Ben istifa edersen Genel Sekreterliğe göndereceğim. Ayrıca kamu görevlileri bu istifadan muaf olacak.

İkinci aşamada ise aday adaylığı süreci 8 Temmuzda başlayıp 31 Temmuz tarihine kadar sürecektir. Aday adayı olanlar Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerinin de katılımıyla Giresun'da 29 Eylül tarihinde eğitime alınacaklar. Aday adayları arasından ise aday belirlemenin ilk kriteri ise eğilim yoklaması olacaktır. Bu oylamaya oy kullanmaya partimizde üye olan 1 ila 5 TL arasında değişen aidatını yatırmış olanlar hak kazanacaktır. Diğer bir kriter ise kamuoyu yoklaması önemli bir etken olacaktır" dedi.

Basının sorularını da cevaplayan İl Başkanı Karibrahim, Giresun merkezde başarılı bir belediye başkanına sahip olduklarını söyledi. Karaibrahim "Yapılan kamuoyu yoklamalarında Giresun Belediye Başkanımız yüzde 50'nin üzerinde başarılı bulunuyor. Bu sadece bizim değil AK Parti'nin yaptığı yoklamalarda da aynı sonuç çıkmaktadır. Buna rağmen başka aday adaylarımızda çıkabilir. Bu herkesin demokratik hakkıdır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Giresun'da Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Sürecini Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement