CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya Açıklaması

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya Açıklaması

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Bartın maalesef hak ettiği yerde değil" dedi.

30.12.2012 13:18

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Bartın maalesef hak ettiği yerde değil" dedi.

Yalçınkaya, kentte bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Bartın ile ilgili en önemli sorunun 5084 sayılı teşvik yasasının 31 Aralık itibariyle bitmesi olduğunu belirterek, 49 ilde 750 bin çalışanın istihdamını sağlayan bu yasanın sona ermesi halinde işten çıkarmaların yaşanacağını öne sürdü.

Merkeze bağlı Arıt belediyesinin nüfusunun 2 binin altında kalması nedeniyle kapatılmasıyla da yöre insanının cezalandırıldığını savunan Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Yine Amasra'ya kurulması planlanan termik santral ile ilgili de Çevre Düzeni Planı'nda herhangi bir sanayi yatırımı yapılmasının önü kesilmişken, süreç hala sinsice devam ediyor. Çevre ve şehircilik Bakanlığı kendi bütçesinden binlerce lira vererek yaptırdığı plana uymayarak, mevcut planı görmezden gelerek usulsüz ve hukuk dışı uygulamayla Amasra'ya termik santral kurmak isteyen firmanın ÇED başvuru dosyasını kabul etmiş ve süreci başlatmıştır. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "tüneller yapılıyor, hayal dahi edilemeyen hizmetler yapılıyor" diyor ama göstergeler bunu söylemiyor. Bartın maalesef hak ettiği yerde değil. Bartın genel gelişmişlik sıralamasında 48. sırada, sağlıkta 43., eğitimde 46. sırada. Kamu yatırımlarına baktığımızda Bartın 81 il içinde 75. sırada. Kirazlık barajı ve Sinop sahil yolu olmasa Bartın 80. sırada yer alacak. O yatırımlara gelen paralarla Bartın 75. sırada yer alıyor."

Yalçınkaya, bu iktidar döneminde kaynakların eş, dost ve yandaş zenginliği için kullanıldığını iddia etti.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Sinan Özmüş - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement