CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Nevşehir'de - Son Dakika
Yerel

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Nevşehir'de

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Nevşehir\'de

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezi olan Nevşehir'de üreticilerin sorunlarını AK Parti Nevşehir Milletvekillerinin meclise taşımamasına anlam veremediğini söyledi.

23.03.2013 14:19

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezi olan Nevşehir'de üreticilerin sorunlarını AK Parti Nevşehir Milletvekillerinin meclise taşımamasına anlam veremediğini söyledi. Nazlıaka: "Maalesef Nevşehir çok sahipsiz" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, partisinin Nevşehir il örgütünü ziyaret ederek burada partililer ile buluştu. CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş ve Merkez İlçe Başkanı Hakim Demirci'nin de bulunduğu ziyarette partililerin görüşlerini dinleyen Nazlıaka, meclis çalışmaları hakkında parti yöneticilerine ve üyelerine bilgiler verdi.

Nazlıaka burada yaptığı açıklamada, partilerinin Nevşehir'e büyük önem verdiğini belirterek Nevşehir'in sorunlarını Ankara'ya taşıma noktasında ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Bu kapsamda CHP'li çok sayıda milletvekilinin Nevşehir'i ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiklerini kaydeden Nazlıaka: "CHP olarak Nevşehir'e çok önem veriyoruz. Maalesef Nevşehir sahipsiz kalmış durumda. Gelmeden önce en güncel haliyle TBMM'de bu güne kadar Nevşehir adına neler yapılmış bunları araştırdım. Nevşehir'in 3 AK Parti milletvekili var. Seçildikten bu güne kadar Nevşehir ile ilgili olarak herhangi bir kanun tasarısı verilmemiş, herhangi bir kanun teklifi verilmemiş, herhangi bir soru önergesi yazılı ya da sözlü olarak verilmemiş.

Nevşehir ile ilgili sadece iki tane araştırma önerisi verilmiş. Bunlardan bir tanesi balonculuk ile ilgili bir tanesi de yer altı depoculuğu ile ilgili. Şimdi Nevşehir'in sorunları sadece balon turizmi ve yer altı depoculuğu ile ilgilimidir? Bu sorunları azımsadığım için söylemiyorum ancak bugün hangi Nevşehirliye sorsanız herkesin ilk dile getireceği sorunun ne olacağını biliyoruz. Nevşehir, Türkiye'de patatesin ambarı olarak bilinen çok önemli bir ilimiz. Fakat maalesef patates üreticilerimizin can çekiştiğini görüyoruz. Patates üreticilerimizin borç altında olduğunu görüyoruz. Hatta öylesine ki bu üreticiler insan içine çıkamaz durumda. İşte patates üreticileri bu noktadayken neden hiçbir AK Parti Nevşehir milletvekilinin patates üreticilerinin sorunlarını meclis gündemine getirmemiştir merak ediyorum" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement