CHP Adayı Teber Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

CHP Adayı Teber Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

CHP Adayı Teber Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

CHP Düzce Milletvekili adayı Zafer Teber, seçim sonuçlarının halkın iradesi olduğunu söyledi.

02.11.2015 16:00

CHP Düzce Milletvekili adayı Zafer Teber, seçim sonuçlarının halkın iradesi olduğunu söyledi.

Milletvekili adayı Zafer Teber, CHP İl Başkanı Mustafa İzgin ile birlikte 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Teber konuşmasına kendisine destek veren herkese teşekkür ederek başladı. 1 Kasım seçimlerinin sonuçları ile ilgili olarak Zafer Teber "Halkın iradesi saygı duymak zorundayız, saygılıyız. Neden böyle oldu noktasında gerçekten kendileri de beklemiyorlardı. Hiç bir anket sonucunda böyle bir tablo ortaya gelmedi. Sosyolojik olarak değerlendirdiğinizde böyle bir vaka yok diye düşünüyorum ama araştırmak lazım öyle gözüküyor ki terör ve Türkiye'nin bölünme korkusu insanımızı böyle bir noktaya taşıdı. Biz genelden iki buçuk, üç dolayında genel rüzgar eseceğini yerelde de kentin katkılarıyla burada en azında bir millet vekili çıkaracağımızı düşünüyorduk. Bu böyle gerçekleşmedi. CHP azda olsa artış sağladı. Düzce'de biz oylarımızı arttırdık genelde yarım puanlık artış sağlarken Düzce'de 7 puan oylarımızı arttırdık. Ama iktidar partisi umulmadık bir artış sağladı ve tek başına iktidarı tekrardan yakaladı. Kendilerini kutluyoruz, başarılar diliyoruz. Umarız ülke için katkılı işler yaparlar bizde yanlış gittikleri noktalarda eleştiride bulunuruz. Bu eleştiriler onlara yol gösterir" dedi.

MHP'nin oylarının eriyeceğini görüyorduk. Oradan gelen oy kitlesinin CHP'ye geleceğini düşünüyorduk. Fakat devletin bölünme korkusu ve terör olayları oyların AK Partiye dönmesine sebep oldu. Öbür taraftan seçime katılımın çok fazla olduğunu ifade etmek gerekiyor bu sevindirici bir şey fakat analiz yaparken oradan gelecek oyların tabloyu etkilediği görülmektedir. Netice itibari ile Düzce'de oylarımızı 2 bin 400 dolayında arttırmış bulunmaktayız. Bu kafi değil tabi ki. 37 bin oya ulaştık bu yetmedi. Baraj daha da yukarılara çıktı" diye konuştu.

Türkiye'nin çok ciddi meselelerinin var olduğunu söyleyen Teber, "Ekonomide tıkanmışlık var. Politikada biliyorsunuz yönetilememe gibi bir sorunla karşı karşıyayız. Terör olayını görüyorsunuz. Ankara'nın göbeğine bombalar patlıyor ve zafiyet yok açıklamaları vardı. Bu Türkiye'nin yönetilemediğinin göstergesiydi. Bunların tamamı mevcut iktidarın hükümeti döneminde oldu. Dış politikada da şuan da görüşebildiğimiz ve irtibat kurabildiğimiz devlet yok. Suriye'de de masadan dışarıya atıldık. Çok ciddi sorunlar bekliyor" dedi.

Teber sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Adayı Teber Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement