Çevre Günü Dolayısıyla Anıtta Tören Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çevre Günü Dolayısıyla Anıtta Tören Düzenlendi

Çevre Günü Dolayısıyla Anıtta Tören Düzenlendi

Dünya çevre günü dolayısıyla öğrenciler ve protokolden oluşan heyet, Edirne Belediyesi önünden başlayarak, Atatürk Anıtına yürüdü.

05.06.2013 17:38

Dünya çevre günü dolayısıyla öğrenciler ve protokolden oluşan heyet, Edirne Belediyesi önünden başlayarak, Atatürk Anıtına yürüdü. Atatürk Anıtına çelenk sunumunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Abdullah Bülbül ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu beraberliğinde yapıldı.

Atatürk Anıtında açılış konuşması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Abdullah Bülbül, son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme ve nüfus artışı, birçok çevre problemlerini de beraberinde getirdiğini belirtti. Bülbül, "doğal kaynakların sınırlı olduğu dünyamız; ormansızlaşma, çölleşme, karbon emisyonu nükleer atıklar, ozon tabakası delinmesi, kasırgalar, seller, toprak kayması, hava ve su kirliliği gibi çevre felaketleri artarak devam ettiği sürece, kısa zaman sonra yaşanması zor hale gelecektir.

Çevreyi kısaca; "tüm canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri, karşılıklı olarak etkileşim ve dayanışma içinde bulundukları, fiziksel, biyolojik, sosyal, kültürel ve ekonomik ortamdır" diye tanımlayabiliriz. Çevre problemlerinin çözümünde, uluslararası çalışmaların yanında, kamu kurum ve kuruluşlarından, eğitim kurumlarına, özel sektörden sivil toplum örgütlerine, medyadan bireylere kadar tüm kesimlerin katkısı büyük önem arz etmektedir.

ÇEVREYİ KORUMAK EĞİTİMLE DOĞRUDAN İLGİLİDİR

Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması, kuşkusuz eğitimle doğrudan ilgilidir. Katılımcı bir anlayışla, çevre problemlerinin önlenmesi ve çevrenin korunması konularına ciddi yaklaşacak fertler, olumsuz davranışlardan kaçınacak ve yakınındakileri de bu yönde özendirecektir. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları, kişisel etkinlik ve çabalarla kazanılacak tüm değerler, uzun vadede sağlıklı çevre koşullarının oluşturulmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı nesiller, sağlıklı ve temiz çevrede yetişir. Bu nedenle; doğayı seven, hayvan ve bitkileri koruyan, çevresini güzelleştirmek için çaba sarf eden duyarlı ve bilinçli bir toplum haline gelmek zorundayız. Çevreyi ve doğal değerleri korumak hepimizin görevidir. Hepimiz daha temiz bir çevrede yaşama hakkına sahibiz" şeklinde konuştu.

"BÜYÜKLERİNİZİ ÇEVRE KONUSUNDA UYARIN"

Edirne Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu yaptığı konuşmada dünyayı çocuklar ve gençlerin kurtaracağını belirterek, "bizlerin dünyaya ve çevreye çok fazla önem vermediğimiz ortaya çıktı. Dünya kirlendi ve çevremizi kirletiyoruz, çevremiz zor durumda. Dünya evimiz ise bence yapılması gereken bu evimizi olabildiğince kendi yaşadığımız ev gibi temiz tutabilmek. Buradan çocuklara sesleniyorum, sizler anne ve babalarınızı uyarınız ki yerlere çöp atmasınlar. Uyarınız ki, yollara, otobanlar araba kullanırken çöp atmasınlar. Bizler bu dünyanın esas sahibiyiz diyerek lütfen bu dünyayı biz küçükler için koruyunuz deyiniz büyüklerinize" diye konuştu.

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLARA PLAKET VERİLDİ

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından düzenlenen 4. Edirne İlköğretim Okulları arası Atık Pil Toplama Yarışmasında, 2012- 2013 öğretim yılında toplam 1125 KG atık pil toplanarak geri dönüşüme gönderildi. 1125 kg zararlı kimyasal öğrenciler sayesinde toprağa suya, karışması engellendi. Yarışmada 353 KG atık pil toplayarak 1. Olan İnönü İlköğretim Okulu'na, 150 kg atık pil toplayarak 2. Olan Trakya Birlik İlkokulu'na, 190 kg atık pil toplayarak 3. Olan Plevne İlkokuluna plaketleri verildi.

Son olarak ta Saraçlar Caddesinde halka Edirne Belediyesi tarafından kandil simidi ve naylon poşet kullanıma karşı bez çantalar dağıtıldı.

(TY)

05.06.2013 16: 46: 49

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre Günü Dolayısıyla Anıtta Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement